Mistä puolueiden tunnukset juontavat juurensa?

Mistä puolueiden tunnukset juontavat juurensa?

Mistä puolueiden tunnukset juontavat juurensa? Toisin sanoen miksi kokoomuksella ruiskukka, sdp:llä ruusu, keskustalla apila, vihreillä maapallo (ainakin ennen), vasemmistoliitolla verso/oras ja rkp_llä leppäkerttu.

Vastaus

Yksinkertaistaen ja vähän muistietoja kaivellen voisi sanoa: Kokoomus on perinteisesti korostanut kansallisia arvoja linjalla ”koti, uskonto, isänmaa”. Ruiskukkaa puolestaan on pidetty jotenkin kansalliskukkanamme ja suomalaisilla on ollut kirjallisuudessamme ruiskukan siniset silmät.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallinen_Kokoomus
http://www.kokoomus.fi/

SDP on sosialidemokraattisten puolueiden kansainvälisen yhteistyöjärjestön Sosialistisen Internationaalin jäsen. Kansainvälisenä tunnuksena on perinteisesti ollut punainen ruusu ja se luontevasti siirtynyt Suomen demareiden tunnukseksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sosialidemokraattinen_puolue
http://www.sdp.fi/

Suomen Keskusta r.p. (Kesk.) on yksi Suomen kolmesta suuresta puolueesta. Se perustettiin 1906 nimellä Maalaisliitto pyrkimyksenä maaseudun epäkohtien poistaminen ja itsenäisen talonpoikaisväestön aseman turvaaminen. Joten apila sopii historialliseen taustaan ja maaseutuun.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Keskusta
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Etusivu.iw3

Skdl lakkautettiin 1990 ja sen seuraajaksi perustettiin Vasemmistoliitto, jota pidettiin uuden alkuna ja oras varmaan kuvaa sitä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vasemmistoliitto
http://fi.wikipedia.org/wiki/SKDL

Ruotsalaisen kansanpuolueen melko uusi leppäkerttu on jo vähän mysteeri. Se saattaa liittyä kampanjaan ”nära dig” eli lähellä sinua. Leppäkerttuhan tulee joskus tosi lähelle ja sitä saa lennättää pois. Eli harmiton ja neutraali symboli.
http://fi.wikipedia.org/wiki/RKP

Ja sitten Vihreä liitto ja maapallo. Suomen vihreiden syntypohja löytyy ympäristöliikkeistä, joten huoli maapallon tulevaisuudesta näkyy symbolista
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vihre%C3%A4_puolue

Lisänä teoriaa symboleista yleensä:
”Punainen ruusu, ruiskukka, leppäkerttu ja apilan lehti eivät ole aitoja”
http://www.opiskelijakirjasto.lib.helsinki.fi/eres/valt/symbol/symb_koko...

Kommentit (0)

Vastauksesi