Mistä päin Helsinkiä voin ostaa aidonoloisen 1800-luvun mekon korsetteineen päivineen?

Mistä päin Helsinkiä voin ostaa aidonoloisen 1800-luvun mekon korsetteineen päivineen?

Mistä päin Helsinkiä voin ostaa aidonoloisen 1800-luvun mekon korsetteineen päivineen? Ei siis mitään Kiinassa tehtyä naamiaisasua, vaan laadukkaan puvun.

Vastaus

Valmista pukua tuskin löytyy mistään, joten vaihtoehdoksi jää kääntyä ompelimon puoleen ja tilata puku mittatilaustyönä. Esim. Revelations Couture tekee pukujen lisäksi myös korsetteja, mutta toki voit hankkia korsetin ja puvun erikseen. Kannattaa etsiä vintageen erikoistunut pukuompelija, niin saat asiantuntevaa apua suunnitteluun. Tässä on mahdotonta listata kaikkia mahdollisia ompelimoja, mutta voit hakea niitä esim. Googlesta hakusanoilla "vintage ompelimo". Myös tekstiilialan oppilaitoksista voi kysellä, onnistuisiko puvun teettäminen oppilastyönä.

Aitoja 1800-luvun vaatteita ja asusteita voi hyvällä tuurilla löytää vintage-liikkeistä, Helsingissä näin vanhaa vintagea myy lähinnä Play It Again, Sam Kruunuhaassa. Internetin tarjonta kannattaa myös katsastaa, etenkin ulkomaisista nettihuutokaupoista saattaa tehdä löytöjä. Tsekkaa ainakin https://www.etsy.com ja http://www.ebay.com, hakusanoilla "1800 dress" löytyy sekä aitoa vintagea että replikoita. Lisää vinkkejä voit kysellä suomalaisten vintage-harrastajien Fintage-yhteisöstä: http://www.fintage.net/blogi/

Kommentit (0)

Vastauksesi