Mistä ovat peräisin lausahdukset "paskan möivät" ja "pitäköön tunkkinsa"?

Mistä ovat peräisin lausahdukset "paskan möivät" ja "pitäköön tunkkinsa"?

Vastaus

Sleepy Sleepersin Born in the S.A.V.O... levyltä löytyy biisi “Paskan myivät”. En tiedä käyttikö bändi kyseistä ilmaisua ensimmäisenä, mutta ainakin kappale levitti sitä onnistuneesti.

Born in the S.A.V.O... HelMetissä: http://www.helmet.fi/search~S9*fin/?searchtype=X&searcharg=sleepy+sleepe...

“Pitäköön tunkkinsa” taas tulee luultavasti tästä aikoinaan kiertäneestä vitsistä:

Mies ajoi metsätietä ja autosta puhkesi rengas. Mies ei voinut vaihtaa rengasta, koska hänellä ei ollut tunkkia mukana, joten hän lähti etsimään paikkaa josta saisi tunkin lainaksi. Muutaman kilometrin tietä pitkin käveltyään horisontissa alkoi näkyä valoa, mutta matka oli edelleen pitkä. Matkan aikana mies alkoi miettiä että jospa niillä ei olekaan tunkkia, tai eivät halua lainata sitä ventovieraalle. Matka jatkui ja pessimismi valtasi mieltä pikkuhiljaa. Saavuttuaan lopulta talon pihaan mies oli jo täysin vakuuttunut että talossa on tunkki, mutta asukkaat eivät lainaisi sitä hänelle. Mies nappasi maasta kiven ja heitti sen ikkunan läpi ja huusi: ”pitäkää tunkkinne, perkele!”

Sama vitsi löytyy myös Kummeli-versiona YouTubesta: http://www.youtube.com/watch?v=RStxD20Wb9Y

Kommentit (1)
http://www2.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=afce2ba8-32b2-42c2-91e5-038f9faca5a6... http://www2.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=afce2ba8-32b2-42c2-91e5-038f9faca5a6 Toinen kirjastonhoitaja päätyi 1940-luvulle ja Amerikkaan.
11.3.2016 18:15 Sten Borg 15414

Vastauksesi