mistä näkökulmasta vastaan?

mistä näkökulmasta vastaan?

Jos kysytään esimerkiksi, että mikä on ihmisen suurin lihas, niin mistä näkökulmasta sellaiseen tulisi vastata? Tilavuuden, painon vai minkä mukaan? Tuskin sentään ainakaan pituuden mukaan mitattuna. Ellei erikseen määritellä lisäksi miehen vai naisen ja minkä ikäisen tai kokoisen, suhteellisesti kai sitten kenen hyvänsä. Älkää vastatko tähän mikä se on, koska se on toinen asiakokonaisuus missä tätä tentataan ja jokainen voi itse miettiä oikeaa vastaustaan.

Vastaus

Kielitoimiston sanakirjan (Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, 2006) mukaan suuri merkitsee ensisijaisesti "ulottuvuudeltaan, ulkonaisilta mitoiltaan isokokoista". Suurinta lihasta kysyttäessä siis oletettavasti tarkoitetaan mitoiltaan suurinta eli tilavuudeltaan suurinta lihasta.

Sillä ei ole merkitystä onko kyse lapsesta vai aikuisesta, miehestä vai naisesta. Ihmiskehon suurin lihas on se lihas, joka kaikilla ihmisillä on suurempi kuin heidän muut lihaksensa. Äärimmäisiä poikkeuksia lukuunottamatta lihasten mittasuhteissa ei liene juurikaan vaihtelua.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi