Mistä näkee, onko luottotiedot kunnossa?

Mistä näkee, onko luottotiedot kunnossa?

Vastaus

Takuusäätiön sivuilla on tietoa ja ohjeet miten voit tarkistaa luottotietosi. Jokaisella on kerran vuodessa oikeus tarkistaa maksutta luottotietonsa. Suurimmat rekisterinpitäjät ovat Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Oy.

Suomen Asiakastiedolla on myös chat-palvelu, josta kerrottiin näin:

Omat luottotiedot voi tarkastaa käyttämällä lakisääteistä tarkastusoikeutta. Lakisääteinen tarkastusoikeus on veloitukseton kerran 12 kuukaudessa. Sen voi tehdä käymällä Asiakastiedon palvelupisteessä osoitteessa Hermannin rantatie 6, 00580 Helsinki. Kuluttajaneuvonta on avoinna klo 13-15 arkipäivisin.Tietoja tarkastavan on todistettava henkilöllisyytensä henkilöllisyystodistuksella, ajokortilla tai passilla. Lakisääteistä tarkastusoikeuttasi voit käyttää myös lähettämällä postitse tai sähköpostitse (omatieto@asiakastieto.fi) vapaamuotoisen kirjallisen pyynnön Asiakastietoon. Pyyntöön mukaan tulee liittää henkilötunnus, kotiosoite, omakätinen allekirjoitus ja nimenselvennys sekä selkeä kopio henkilöllisyystodistuksesta, jossa on allekirjoitus. Mikäli haluat vastauksen sähköpostitse, muista liittää pyyntöön voimassa oleva sähköpostiosoitteesi."

Bisnode Oy:

Rekisteröidyn oikeuksien toteuttamista koskevat pyynnöt voi myös lähettää kirjallisena, allekirjoitettuna ja varustettuna kopiolla virallisesta henkilöllisyystodistuksesta osoitteeseen:

Bisnode Finland Oy
Asiakaspalvelu
Kumpulantie 3
00520 HELSINKI

Pyynnössä tulee myös näkyä henkilön nimi ja tarkka osoite, jotta rekisteröidyn aukoton tunnistaminen olisi mahdollista.

Kommentit (0)

Vastauksesi