Mistä mahtaa johtua, ettei Pohjois-Amerikan tv-ohjelmissa näy näitä Suomessakin kovin yleisiä bluetooth headset-laitteita

Mistä mahtaa johtua, ettei Pohjois-Amerikan tv-ohjelmissa näy näitä Suomessakin kovin yleisiä bluetooth headset-laitteita

Ammattiautoilijatkin pitävät kädessään la-puhelimen kaltaisia mikrofoneja. Millaisia viestintälaitteita Pohjois-Amerikassa käytetään ajoneuvoissa?

Vastaus
13.12.201912:04
80765
15

Ammattiautoilijat käyttävät LA-puhelimia, koska ne ovat ilmaisia käyttää. USAssa/Kanadassa on usein kallista puhua kännykällä (mutta halpoja tai ilmaisia kännyköitä). LA:ssa pystyy myös olemaan anonyymi, kutsunimen (handler, esim "Bandit") takana. Näillä jutellaan tietysti vain lyhyen matkan päässä olevaan toiseen LA-puhelimeen.

Bluetooth-kuuloke on hankala TV:ssä/elokuvissa, koska katsoja ei välttämättä tajua, että henkilö puhuu puhelimeen eikä jollekulle lähellä tai itsekseen. Tätä näkee ohjelmissa kierrettävän siten, että puhuja painaa sormella kuuloketta korvasssaan silloin kun puhuu. Teknisestihän moiseen ei ole mitään tarvetta.

Eli kyllä USAssa/Kanadassa on bluetooth kuulokkeita ja korvanappeja siinä kuin meilläkin, mutta kalliiden kännykkäpuhelujen vuoksi niitä käytetään lähinnä musiikin kuunteluun. Se mitä ohjelmissa (varsinkin vanhemmissa) näytetään, ei kuvasta normaalielämää.

Kommentit (1)
Ja LA-puhelimia käyttävät Suomessakin ammattiautoilijat. Puhelimen rinnalla, toki.
13.12.2019 20:31 Martti Syyskorpi 6058

Vastauksesi