Mistä löytyisi vanhoja valokuvia Helsingistä?

Mistä löytyisi vanhoja valokuvia Helsingistä?

Erityisesti minua kiinnostavat Oulunkylän maisemia esittävät valokuvat. Myös vanhat piirustukset käyvät.

2 vastausta

Kysymyksestä ei käynyt ilmi, haluaako kysyjä löytää painokelpoisen paperikuvan vai digikuvan. Helsingin kaupunginmuseo on kerännyt Helsinkiin liittyviä valokuvia yli sadan vuoden ajan. Museon kuvia digitoituja voi selata helpoiten Helsinki.kuvia-palvelun kautta. Hakusanana voi käyttää esimerkiksi kaupunginosaa. Palvelusta kuvasta voi halutessaan tulostaa myös hyvälaatuisen kopion. Kuvia voi katsella myös museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteisessä Finna-verkkopalvelussa. Sieltä löytyy tietoja myös esimerkiksi kartoista ja taideteoksista sekä kuvista, joita ei ole digitoitu tulostuskelpoiseen muotoon. Mukana on myös kuvia, jotka eivät ole aivan vapaasti käytössä. Kuvien käytöstä voi kysyä Kaupunginmuseosta. Museoon voi varata myös ajan, silloin digitoitujen kuvien lisäksi voi katsella myös rajattua määrää vedoksia. 

Kannattaa tutustua myös Albumit auki -sivustoon, johon on kerätty yksityisten ihmisten kuvia eri puolilta Suomea. Kuvat on järjestetty paikkakunnittain. Kuvia voi käyttää vapaasti, kunhan mainitsee valukuvaajan nimen. 
 

Kommentit (0)
20.02.201917:24
26744
21

Puolustusvoimien kuvakeskuksessa on valokuvia myös siviileistä, kotirintamasta kuten Hgissä järjestetyistä lumppukeräyksistä, ilotulituksista, yms.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kerää kaikenlaista Suomea koskevaa aineistoa, henkilökohtaisia arkistoja jne. joiden mukana voi olla valokuvia.

Eri kaupunginosaseuroilta saattaa löytyä myös jotain kiinnostava - kysäisepä Oulunkylä-seuralta. Itse entisenä Ägelilaisena olen tallettanut joitakin kuvia, mutta varhaisimmat ovat vasta 60-luvulta.

Sukuseuroilla voi olla myös sopivia kuvia. 

Kommentit (0)

Vastauksesi