Mistä löytyisi kuva savukkeen näköisistä makeisista, joita myytiin 60-luvulla ja/tai 70-luvun alussa?

Mistä löytyisi kuva savukkeen näköisistä makeisista, joita myytiin 60-luvulla ja/tai 70-luvun alussa?

Pehmeä aski muistutti mielikuvani mukaan Camel-savukemerkkiä. Kovan muistaakseni onton pötkylän päällä savukkeen näköinen paperi. Askissa taisi olla 10 "savuketta". Lakritsipiiput on asia erikseen.

Saatiin kokeilla luvallisesti tupakanpolttoa. Olisi hauska tietää oliko sillä merkitystä polttamisen aloittamiseen. Todennäköisesti ei merkitystä, mutta aloittaneet voisivat syyttää siitä aloittamistaan. Itse en aloittanut. Onneksi sellaisen tuotteen myynti kuitenkin lopetettin. Nykypäivänä aiheuttaisi varmaan aikamoisen metelin. Lakritsipiiputkin olivat "pannassa" välillä. Eikö?

2 vastausta

V.2001 kiellettiin tupakkaa muistuttavat tupakkamakeiset,koska makeisia markkinoitiin tupakka-askin näköisessä pakkauksessa.Tuotteen pakkaus on osa markkinointia, jota arvioidaan kuluttajansuojalain perusteella.Lasten totuttaminen tupakkatuotteisiin ja positiivisen mielikuvan luominen tupakointiin suklaasavukkeiden avulla on lainvastaista. (KA 2001/40/4822).

Vuonna 2002 yritettin kieltää myös lakritsipiiput.

Keskustelupalstoja lukiessa ilmenee, että moni vaan syö makeisia makeisina, tupakoinnin aloitus on eri juttu.Tupakkamakeiset nähdään myös aikuisuuden jäljittelynä.Ruotsissa tupakkasavukemakeisia myydään edelleen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta selvisi, että nuorten tupakointia on tutkittu vuodesta 1977. Nuorten tupakoinnin yleisyys on nuorten terveystapatutkimuksen mukaan laskenut sekä tytöillä että pojilla tutkimusjaksolla 1977–2013, erityisesti vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Arviolta 60  % tupakoijista aloittaa tupakoinnin 13-vuotiaana.

Kuva: 
Suklaatupakat
Candy cicarette(kuva wikipediasta)
Kommentit (0)
30.01.201718:22
23262
136

oli sekä suklaatupakoita että lakritsitupakoita (niiden laku oli kovaa ja aika pahaa eli ei suorastaan houkutellut röntsäämään); tästä tuotteesta en muista, kumpaa oli. en vaan ymmärrä, miksi tämä palsta "uusitaan" aina silloin tällöin, eikä ikinä tule meille muille vastaajille mahdollisuutta liittää kuva. kas tässä, kysyjä:

http://www.tommcmahon.net/images/acmel2.jpg

Kommentit (0)

Vastauksesi