Mistä löytäisin tietoja 50-luvun vaihteen puhelinkeskuksista ja puhelinluetteloista?

Mistä löytäisin tietoja 50-luvun vaihteen puhelinkeskuksista ja puhelinluetteloista?

Sukulaiseni on ollut "sentraalisantrana" 50-luvun vaihteessa Keski-Suomessa, Saarijärvellä, Pajupuron kylän keskuksenhoitajana. Löytyyköhän mistään historiatieto tuon ajan keskuksista sekä paljonko kylällä on ollut liittymiä ym. vuonna 1950. Tutkiskelen (lähinnä omaksi ja sukulaisteni iloksi) sukuni vaiheita ja tällainen tieto rupesi kiinnostamaan.

Vastaus

Hei

 

Onko teos Kari Immosen toimittama Sillat sielujen ja ihmismietteen : suomalaisen puhelimen kulttuurihistoriaa keskusneideistä tekstiviesteihin sinulle tuttu? Suositten myös Keski-Suomen museon julkaisua Keski-Suomi 17. Julkaisusta löytyy Ritva Palviaisen artikkeli Keski-Suomen paikallis- ja kaukopuhelinliikennettä hoitaneistä välittäjistä 1901-1979. Teoksia voi tiedustella lähikirjastosi kautta.  

Jyväskylän kirjaston maakuntakokoelmasta löytyy Jyväskylän alueen puhelinluetteloja myös 50-luvulta. Luetteloja ei voi lainata, mutta niitä voi mennä tutkimaan ja tarkastelemaan kirjaston aukioloaikojen puitteissa.  Petäjäveden radio- ja puhelinmuseo http://www.radiomuseo.fi/home.html on paikka jossa kannattaisi vierailla.

Kommentit (0)

Vastauksesi