Mistä löytäisin tietoa vanhoista suunnitelmista tehdä Pasilasta Helsingin...

Mistä löytäisin tietoa vanhoista suunnitelmista tehdä Pasilasta Helsingin...

Mistä löytäisin tietoa vanhoista suunnitelmista tehdä Pasilasta Helsingin kakkoskeskusta (minkä seurauksena pääkirjastokin on Pasilassa)?

Vastaus

Pasila valittiin Helsingin pääkeskushakuisten toimintojen lisäalueeksi sen keskeisen sijainnin vuoksi. Pasilan yleiskaavan suunnittelu aloitettiin 1970. Alueelle oli tarkoitus sijoittaa 35 000 työpaikkaa ja 20 000 asukasta. Tänne, ihmisten ja liikenteen keskukseen Helsingin uuden pääkirjaston rakennustakin esitettiin sijoitettavaksi. Rakentaminen alkoi loppuvuodesta 1984 ja avajaiset pidettiin 22.12.1986.

Teos Helsingin historia vuodesta 1945. 1 (Helsingin kaupunki, 1997) kertoo kaupunkisuunnittelua ja asumista koskevassa osiossaan muutamalla sivulla Pasila-projektista. Kirja on lainattavissa useimmista HelMet-kirjastoista.
http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/Xhelsingin+historia+vuodesta+1945&se...

Helsingin kaupungin tietokeskuksen julkaisu Pasila: Helsingin uusi keskus (1998) sisältää eri kirjoittajien artikkeleja alueen suunnittelun taustoista ja lopputuloksesta. Sekin on saatavissa useista kirjastoista.
http://www.helmet.fi/search~S9*fin/?searchtype=X&searcharg=pasila+helsin...

Kaupunginkirjaston kokoelmissa Helsinkiä ja sen kaupunginosia koskevaa kirjallisuutta on parhaiten saatavilla Helsinki-kokoelmassa pääkirjastossa Pasilassa. Aineistoon voi tutustua paikan päällä, sitä ei lainata. http://www.lib.hel.fi/fi-FI/pasila/helsinkikokoelma/

Kaupunkisuunnitteluvirasto on koonnut sivuilleen esimerkkejä Pasilaa koskevasta aineistosta, pääosin tosin tämän hetkistä suunnittelua koskevaa. Siihen voi perehtyä Kaupunkisuunnitteluviraston kirjastossa (sopimuksen mukaan). Muutenkin virastosta voisi ehkä tiedustella Pasilan suunnittelun vaiheista.
http://ksv.hel.fi/en/node/604
http://www.hel.fi/hki/ksv/fi/Virasto+palvelee
http://www.uuttahelsinkia.fi/pasila/perustiedot/historia

Helmet-aineistohaussa voi yhdistellä esim. hakusanoja Pasila ja kaupunkisuunnittelu. Useimmat näin saadut julkaisut on sijoitettu juuri pääkirjaston Helsinki-kokoelmaan.
http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=pasila+kaupunkisuunnittelu&sear...

Kommentit (0)

Vastauksesi