Mistä löytäisin tietoa kuinka paljon kodinkoneiden valmistukseen ja kuljetukseen kuluu energiaa?

Mistä löytäisin tietoa kuinka paljon kodinkoneiden valmistukseen ja kuljetukseen kuluu energiaa?

Vastaus
21.03.201410:19
68485
67

Kiva, että joku haluaa itse etsiä tietoa eikä odota valmiita vastauksia!

Kodinkoneiden valmistukseen kuluvaa energiaa voisit kysyä valmistajilta, esim UPO asiakaspalvelu. He luultavasti kertovat vain tehtaassaan kuluvan energian, mutta pitää huomioida myös raaka-aineiden valmistukseen (ja kuljetukseen!) kulunut energia, josta teräksen esimerkki allaolevassa linkissä, mutta muiden materiaalien tiedot voisit etsiä netistä.

Kuljetusenergia onkin sitten monimutkaisempi asia. Haluatko tiedon yhtä laitetta kohti vaiko globaalisti tai peräti kaikkien tähän asti valmistettujen laitteiden osalta? Kotimaassa tai muuten maayhteyden päässä valmistettujen vaiko merten takaa tulevien? Jokatapauksessa tietoa voisit alkaa etsiä netistä hakukoneella (Google tai vastaavat) ja yhdistellä/laskea niistä haluamasi tiedot. Eli hae netistä tietoa maa- ja merikuljetusten polttoainekulutuksesta ja muunna ne sitten energiaksi muunnostaulukoilla. Rekkaan mahtuvan yhden kontin tilavuuden, rahtilaivaan mahtuvien konttien lukumäärän ja esim jääkaapin/pesukoneen tilavuuden avulla (kaikki löytyvät netistä) voit laskea energiankulutuksen yhtä laitetta kohti. Mahdollisesti haluat vielä huomioida laitteen kuljetusenergian kaupasta kotiin?

Kuten huomaat, varsinkin kuljetusenergian lasku on monimutkainen asia, mutta jos intoa etsimiseen ja hieman itse laskemiseen riittää, niin netistä löytyy hakukoneella melkein mitä vain tietoa. Eikä pidä unohtaa kirjastoakaan, energiaa käsittelevä kirjallisuus voisi ehkä antaa jopa muiden laskemia arvioita aiheesta.

Kommentit (0)

Vastauksesi