Mistä löytää runon Jäniksen häät? Siinä on mm.

Mistä löytää runon Jäniksen häät? Siinä on mm.

Mistä löytää runon Jäniksen häät? Siinä on mm. säkeet: "meni kuusikon suojaan rusakkopappi/juurakon taakse aiottu appi/morsian länteen, sulhanen itään/ ei jäniksen häistä tullut mitään". Toinen kaipaamani runo sisältää säkeet: "Ihmeitä on paljon maailmassa/niin kuin lelukaupan ikkunassa"

Löytyykö mistään kirjoja Hilutinutin lentomatka (tiedossa ei ole tekijää), Pööpöti kummipoika, kirj. Kirsti Puhtila ja Pukke Punamuurahainen, kirj. Marjatta Kurenniemi?

Vastaus

Jäniksen häistä kertovan runon nimi on Kaniinin juhlahattu ja sen on kirjoittanut Heikki Jylhä. Runo löytyy samannimisestä kirjasesta (K. J. Gummerus, 1958). Siinä ovat mm. seuraavat säkeet:

”Kummitus! Morsian kalveten parkaisi,
peloissaan aprikoi minnekä karkaisi.
Kahisee pensaikko, tömisee maa,
hääväki pakoon kun kiiruhtaa.
Louhikkoon hyppeli rusakko-pappi,
juurakon suojaan aiottu appi,
morsian länteen, sulhanen itään.
Eiköhän häistä tulekaan mitään?”

Teosta on käsikirjastokappaleena Helsingin ja Jyväskylän kaupunginkirjastossa. Saatavuus näkyy esimerkiksi Frank-monihaun kautta
( http://monihaku.kirjastot.fi/maakuntakirjastot ).

Toinen runo on nimeltään Lelukaupan ikkunassa. Sen on kirjoittanut Arvi Lydecken (Arvily). Runo löytyy teoksesta Kotoa ja kaukaa : valikoima runosatuja lapsille (Otava, 1947).

Haku Frank-monihausta osoitti, että kirjat Kotoa ja kaukaa : valikoima runosatuja lapsille, Hilutinutin lentomatka (kirj. Kalevi Takala), Pööpöti kummipoika ja Pukke Punamuurahaisen seikkailut : kesäinen satu löytyvät useista kirjastoista. Kun teoksen nimi on tiedossa, kannattaa aineiston saatavuus tarkistaa ensimmäiseksi oman kunnan- tai kaupunginkirjaston aineistotietokannasta. Linkit aineistotietokantoihin löytyvät esimerkiksi Kirjastot.fi –sivuilta: http://www.kirjastot.fi/kunnankirjastot/ .

Kommentit (0)

Vastauksesi