Mistä löydän tiedon millä korkeudella kotikatuni on meren pinnasta?

Mistä löydän tiedon millä korkeudella kotikatuni on meren pinnasta?

Jotta voisin kalibroida ilmanpainemittarin oikeaan korkeuteen, minun täytyy tietää millä korkeudella asun meren pinnasta. Ilmatieteen laitos neuvoo vertaamaan oman laitteen lukemia "mahdollisimman läheiseltä havaintoasemalta" saatuihin (http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanpaine#5). Helsingin seudulla kuitenkin asutaan hyvin monella eri korkeudella. Esimerkiksi Viikin vetisille pelloille on rakennettu matalia taloja, kun vieressä Pihlajamäen kallioille on rakennettu korkeita torneja. Sama juttu Sotungin peltojen ja Hakunilan tornitalojen kanssa Vantaalla. Mahdollisimman läheinen ei riitä! Talon kerrosten korkeuden pystyn arvioimaan itsekin, mutta onko olemassa vaikka joku karttapalvelu josta löydän kotikatuni korkeuden meren pinnasta? Olen yrittänyt etsiä, mutten ole vielä keksinyt.

2 vastausta

Maanmittauslaitoksen Karttapalvelusta löytyy koko maan kattava maastokartta korkeuskäyrineen. Kohdetta voi hakea osoitteen perusteella.

Katso edellisestä vastauksestamme ohjeet käyrien lukemiseen.

Kommentit (0)
18.10.201414:08
7899
120

Jos tietokoneellasi on Google Earth -ohjelma, näet korkeuden siitä. Osoita asuinpaikkaasi hiirellä, niin ruudun alalaidassa näkyy paikan leveysaste, pituusaste ja korkeus. Niiden perässä oleva lukema, "silmän korkeus", tarkoittaa korkeutta, jolta kuvan maapalloa sillä hetkellä tarkastellaan.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi