Mistä löydän omat peruskouluaikaiset terveystiedot?

Mistä löydän omat peruskouluaikaiset terveystiedot?

Erityisen kiinnostunut olen kasvukäyrästä eli ennustetun pituuskasvun vertaamisesta toteumaan.

2 vastausta

Tällainen vanhempi vastaus löytyi arkistostamme. Silloin kysyjä oli Vantaalta: "Vantaan kaupungilta vastattiin, että ennen kouluikää kirjatut neuvolatiedot siirtyvät kouluun mennessä kouluterveydenhoitajalle. Neuvolatiedot ja kouluajan terveystiedot ovat oman koulun terveydenhoitajalla. Peruskoulun tai lukion jälkeen tiedot siirretään kaupunginarkistoon. Omat tietonsa saa nähtäväkseen varaamalla ajan terveyskeskuslääkäriltä. Kerro aikaa varatessasi, mitä tietoja haluat nähdä, jotta lääkärillä on oikeat paperit terveyskeskukseen tullessasi."

Kommentit (0)
29.12.201622:00
17653
90

Ei siihen terveyskeskuslääkäriä tarvita. Suomessa jokaisella on oikeus saada omat tietonsa mistä tahansa rekisteristä, ja sitä varten on terveydenhuollossa valmis lomake, jonka olen jo muutamassa eri yhteyddessä täyttänyt. Koska tiedot on talletettu isoihin arkistoihin, pääasiasa paperimuodossa, joista arkistossa otetaan kopiot, niin tietoja ei voi tilata puhelimella, eikä paluuposti tule ihan seuraavana päivänä, mutta ei siinä monia viikkojakaan mene.

Silloin kun lomaketta täytetään lääkärin kanssa, kannattaa olla tarkkana siitä kenelle tiedot lähetetään. Jos lomakkeessa pyydetään tiedot lääkärille eikä potilaalle itselleen, niin lääkäri ei anna kopiota potilaalle vaikka potilaalla on laillinen oikeus ne tiedot saada. Tietoja voi pyytää kerran vuodessa maksutta, joten jos on erehtynyt pyytämään tiedot lääkärille, niin siitten pitää maksaa siitä että pyytääkin tiedot uudelleen itseään varten, tai odottaa vuosi ennen kuin tekee uuden pyynnön.

Kommentit (0)

Vastauksesi