Mistä löydän internetsivun, jossa on kuvia Tukholmasta 1950-70-luvulla?

Mistä löydän internetsivun, jossa on kuvia Tukholmasta 1950-70-luvulla?

Mistä löydän internetsivun, jossa on kuvia Tukholmasta 1950-70-luvulla? Onko kirjastoissa mitään kirjaa , joissa olisi vanhoja kuvia Tukholmasta tältä ajalta?

Vastaus

Joitain vanhoja valokuvia Tukholmasta menneiltä vuosikymmeniltä löytyy aivan yksinkertaisella Google-haulla, http://www.google.se/ hakusanoilla Stockholm ja 1950-talet (tai 1960-talet tai 1970-talet). Internetissä on myös ruotsinkielinen valokuvaukseen ja valokuviin erikoistunut sivusto http://www.fotosidan.se/. Sivulla voi tehdä erilaisia hakuja. Joidenkin palveluiden käyttämiseksi on ensin rekisteröidyttävä, rekisteröityminen on ilmaista.

Tukholman kaupungin sivulla http://www.google.se/ mainitaan otsakkeen Stadens historia alla pari verkkosivua, joilta voi etsiä valokuvia ja historiallisia karttoja: Stockholmskällan http://www.stockholmskallan.se/ ja Stadsarkivet http://www.ssa.stockholm.se/sv/hem/. Pääkaupunkiseudun yleisissä kirjastoissa on useita teoksia Tukholman historiasta ja kaupungin matkaoppaita.

Tässä muutama, joissa luettelointitietojen perusteella voisi olla valokuvia kyseessä olevilta vuosikymmeniltä: Björkum, Svante: Stockholm från tid till annan (2003); Wickman, Mats: Stockholm förr och nu (2007); Ericson, Lars: Stockholms historia under 750 år (2003); Norbelie, Harald : Gata upp och gata ner: människor och miljöer i Stockholm förr och nu (2003). Teosten saatavuuden voi tarkistaa HelMet-tietokannassa http://www.helmet.fi/.

Kommentit (0)

Vastauksesi