Mistä kertoo Slip Away?

Mistä kertoo Slip Away?

Mistä David Bowien kappale Slip Away oikeastaan kertoo? Ymmärrän suunnilleen sanat ja tiedän, että siinä puhutaan tunnetusta vanhasta televisio-ohjelmasta, mutta mikä on sen sanoma, merkitys tai tarina?

2 vastausta

Moi! Taidat olla oikeassa siinä, että David Bowien kappale 'Slip Away' kertoo The Uncle Floyd Show tv-ohjelmasta, joka pyöri Yhdysvalloissa New Jerseyn paikalliskanavalla vuosina 1974-1998. Wikipedian mukaan Bowie on ollut ko. tv-ohjelman suuri fani ja kirjoittanut kappaleen ennen vuotta 2000 ('Slip Away' julkaistiin Heathen albumilla vuonna 2002), joten voi olla, että kappale on sävelletty tämän tv-sarjan loppumisen aiheuttaman nostalgian tunnelmissa. Kappaleessa lauletaan myös "Some of us will always stay behind / down in space it's always 1982". Vuonna 1982  The Uncle Floyd Show siirtyi laajempaan levitykseen yhden paikalliskanavan markkinoilta 17 paikalliskanavalle (ns. sarjan suosion huipentuma).

Kommentit (0)
01.04.201812:12
20569
38

Kun David Bowie esiintyi Reality-kiertueellaan Helsingin Hartwall-areenalla 10. lokakuuta 2003, "Slip Away" oli yksi hänen esittämistään kappaleista. Ennen kuin Bowie ryhtyi esittämään kyseistä kappaletta, yleisölle näytettiin lyhyt katkelma "The Uncle Floyd Show"-ohjelmasta. Näin yleisölle muistutettiin kappaleen "Slip Away" ja kyseisen tv-sarjan välisestä yhteydestä.

Kommentit (0)

Vastauksesi