Mistä juontuu Ford Mustang:in nimi, mustang, alunperin?

Mistä juontuu Ford Mustang:in nimi, mustang, alunperin?

Huhuna, olen kuullut että nimi olisi lentokoneesta lähtöisin? Mutta jotain faktaa tälle huhulle olisi saatava.

3 vastausta

Huhussa on perää. Fordin kotisivuilla on luettavissa koko Mustangin tarina: Mustang milestones - Ford Mustang fifty years. Siinä mainitaan, että auto nimettiin II maailmansodan aikaisen yhdysvaltalaisen P-51 Mustang  -hävittäjäkoneen mukaan. Toisaalta tämä ei kuitenkaan ole koko totuus nimestä. Robert A. Frias on kirjoittanut 50-vuotisjuhlakirjan Mustang Genesis: the Creation of the Pony Car, jossa käsitellään Mustangin historiaa - sekä auton nimeä. Mustangia kutsutaan myös poniautoksi (pony car) ja auton logona on laukkaava hevonen.

Online etymology dictionaryn mukaan ’mustang’ tarkoittaa: "small, half-wild horse of the American prairie," 1808, from Mexican Spanish mestengo "animal that strays" … from Spanish mestengo "wild, stray, ownerless". Mustangit ovat siis Amerikan preerioiden villihevosia, jotka polveutuvat espanjaisten aikoinaan maahan tuomista hevosista. Villejä ja vapaita - mikä olisi parempi mielikuva autolle.

Ja vielä yhden version mukaan nimi juontaisi juurensa Southern University Mustangs -jalkapallojoukkueen.Todennäköisesti kaikki em. seikat ovat vaikuttaneet nimen valintaan.

Ford Mustangin virallista 50 v. juhlavuotta vietetään 2015.

Kommentit (0)
04.06.201600:17
2494
116

No nyt se selvisi. Olen aina ihmetellyt miksi Mustang-mallista autoa sanotaan "Pony-car:iksi" vaikka mustang-hevoset eivät olleet poneja. Logossa laukkaa todella hevonen, ei poni.

Mustang-autoa pitäisi siis kutsua villi-hevosautoksi.

Kommentit (0)
02.06.201621:15
5413
90

Tuon Mustangin logon on suunnitellut amerikan suomalainen jonka nimeä en juuri nyt muista.

Kommentit (0)

Vastauksesi