Mistä johtuu ruotsalaisten hyvä tuuri jääkiekossa?

Mistä johtuu ruotsalaisten hyvä tuuri jääkiekossa?

Mistä johtuu, että ruotsalaisilla käy monesti niin hyvä tuuri jääkiekossa? Tuskin tämä nyt ihan pelkkää hyvää tuuria on. Entä missä muissa lajeissa ruotsalaisten ajatellaan olevan hannuhanhia?

2 vastausta
08.02.201513:37
5163
11

Eiköhän tuo sama ajattelutapa päde useimpiin asioihin: itse ollaan kyllä todella hyvä kaikessa, mutta käy vain aina niin huono tuuri. Muut taas ei osaa mitään, mutta kun niillä käy aina niin hyvä tuuri. Jostain syystä meille ihmisille näyttäisi olevan kovin vaikea hyväksyä sitä, että joku toinen on jossain asiassa itseämme parempi, vaikka tilastollisesti tarkastellen se on lähes väistämätön kohtalomme.

Sama ajattelu pätee kansainvälisellä tasollakin: naapurimaahan ei kerta kaikkiaan voi olla omaa maata parempi missään. Jos ne jossakin ovat menestyneet, niin pelkällä tuurilla tai jollain kepulikonstilla se menestys on hankittu.

Kaipa tuo vähättely ainakin osittain on peräisin ajoilta, jolloin jatkuva sotiminen on ollut arkipäivää ja omia joukkoja on psyykattu parempaan taistelusuoritukseen kertomalla, millaisia pahiksia ja säälittäviä surkimuksia ne naapurimaan ihmiset ovat ja kuinka he eivät siis ansaitse minkäänlaista armoa.

Kommentit (0)
08.02.201513:44
3522
9

No, en tiedä jääkiekosta, mutta palataan Sotsin o-kisojen parisprinttiin. Ruotsin ankkuri oli jo luovuttanut pelin loppusuoralla ja hiihteli kohti selvää nelostilaa. Kuinka ollakkaan saksalainen lensi kumoon ja ruotsalainen tuli takaa ja otti lähes ilmaiseksi pronssimitalin. Suomalaisilla ei käy kyllä koskaan tuollaista tuuria. Pikemminkin päinvastoin se varma mitali onnistutaan menettämään vielä kalkkiviivoilla mitä ihmeellisimmillä tavoilla. 

Kommentit (2)
Käy se onneksi joskus suomalaisillakin se munkki. Jos nyt vaikkapa rallin mm -98.
8.2.2015 15:30 Johannes Aamu 723
Taitoa vai tuuria? http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1423378665969.html
9.2.2015 07:50 Matti Rantanen 3126

Vastauksesi