mistä johtuu pyykkien nukkaantuminen?

mistä johtuu pyykkien nukkaantuminen?

Eli aina ku pesen pyykkiä niin käännän vaatteet nurinpäin koneeseen ja oon yrittänyt pestä ohjeiden mukaan ni vaatteet nukkaantuvat oisko mitään keinoa millä sais ehkäistyä nukkaantumista??

2 vastausta

Vaatteiden kääntäminen nurinpäin on tosiaan paras keino välttää nukkaantumista. Sen lisäksi on hyvä vältää voimakasta linkousta pesun jälkeen. Luonnonkuidut oikein pestynä kestävät pesua ja kulutusta kaikista parhaiten. Ajan ja käytön myötä niihinkin voi kuitenkin tulla nukkaa. Akryylia sisältäviä materiaaleja kannattaa sen sijaan välttää, sillä akryyli nukkaantuu erittäin helposti. Keinokuitujen sijaan kannattaa siis vaatehankinnoissa suosia luonnonkuituja.
Herkästi nukkaantuvat vaatteet voi pestä pesupussissa, jolloin vaatteeseen kohdistuu vähemmän hankausta.

Nukkaa voi yrittää poistaa vaatteista nyppimällä, vaateharjalla tai nukanpoistajalla
 

Kommentit (0)
06.05.201521:30
23045
74

Nukkaantuminen johtuu osittain huonosta materiaalista, Esim. halvat puuvillalakanat valmistetaan lyhytkuituisesta puuvillasta, joka helposti kuluu; lyhyet kuidut katkeilevat ja alkavat pönköttää kankaan pinnasta. Luin äskettäin jostain, että lakanoiden kulumista lisää se, jos ne pesee samassa koneellisessa kuin froteepyyhkeet. En ole huomannut asiassa mitään eroa. Sen sijaan nykyiset pesukoneet kuluttavat tekstiilejä, koska käyttävät liian vähän vettä ja linkoavat turhan tehokkaasti. Koneet vatkaavat pienessä vesimäärässä edestakaisin pyykkiä, jossa on kenties tuplamäärä pesu- ja huuhteluaineita. Osa vaatteista saattaa olla myös valmistettu materiaaleista, jotka reagoivat huonosti toisiinsa.

Osalta kulumis- ja nukkaantumisongelmilta saattaa välttyä, jos pesee pyykit oikeassa lämpötilassa - sikäli kun koneen antamiin lämpötilatietoihin on luottamista - välttää aggressiivista linkousta ja litkujen tai jauheen yliannostelua. Voisi olla kiinnostavaa seurata, onko eri materiaalien sekoittamisesta samaan koneelliseen suurta haittaa, mutta se on ainakin yhtiön koneilla kokeiltavaksi vähän hankala juttu. Linkousta sen sijaan pudotin 1100 kierroksesta kuuteensataan, mikä vaatii tietysti pitemmän kuivatusajan, mutta säästää tekstiilejä.

Kommentit (0)

Vastauksesi