Mistä johtuu, että koira nuolee ihmisen nenän sieraimia, korvia ja suuta?

Mistä johtuu, että koira nuolee ihmisen nenän sieraimia, korvia ja suuta?

Mistä johtuu, että koira nuolee ihmisen nenän sieraimia, korvia ja suuta? Onko se kuinka yleistä ja nuolevatko kaikki koirarodut yhtä paljon? Minulla on vain kokemusta pienestä Sihu-koirasta. Se myös nuolee ulkona toisten koirien pissajälkiä. Onko se yleistä ja mistähän se johtuu?

2 vastausta

Itse olen tavannut monia eri koirarodun edustajia, jotka nuolevat ihmisten naamaa useasti, joten uskoisin sen olevan erittäin yleistä rodusta riippumatta. Mutta mitään tilastotietoa eri koirien nuolemistottumuksista en löytänyt.
Koiran nuolemista pidetään koiran kunnianosoituksena ihmiselle. Se ilmaisevat kiintymystä. Naamaa nuollessaan koira tunnustaa alemmuutensa ja osoittaa rakkautta ihmiselle.

Oma uroskoirani myös nuolee koirien pissajälkiä, narttukoirien jäljet käydään tarkkaan läpi ja varsinkin jos niillä on ”juoksuaika”.
Koirilla on todella hyvä hajuaisti. Ne voivat haistaa hajuja, joita ihminen ei kykene haistamaan. Yksi koiran hajuaistin piirteistä on sen kyky erottaa eri hajut toisistaan, eli koira voi erottaa toisistaan hajujen heikoimmatkin "sävyerot".
Kirjassa Koiran elekieli kerrotaan, että jättämällä virtsamerkkejä ympäristöönsä, koirat viestivät toisille koirille reviirinsä. Koirat voivat lukea hajujäljistä toisen koiran iän, sukupuolen, aseman, terveydentilan ja onko se leikattu vai ei. Näin koira saa tärkeää tietoa ympäristössä kulkevista koirista.

Lisää koirien käyttäytymisestä voi lukea mm. seuraavista kirjoista:
Koiran elekieli: miten koirat viestivät: avain onnelliseen yhteiseloon, kirjan saatavuustiedot HelMetissä http://www.helmet.fi/search~S9*fin/t?SEARCH=Koiran+elekieli%3A+miten+koi...
Tuire Kaimio: Koirien käyttäytyminen. Kirjan saatavuustiedot HelMetissä http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=kaimio+koirien+k%C3%A4ytt%C3%A4...

Lähde: Koiran elekieli: miten koirat viestivät: avain onnelliseen yhteiseloon

Kommentit (0)
18.04.201721:46
176
100

Mä olen huomannut, että meillä koira nuolee mielellään jos iho on hiukan hikinen ja ilmeisesti samalla suolainen? Suihkun jälkeen ei se saippualta maistuva iho tunnu miellyttävän yhtä paljoa :D

Kommentit (0)

Vastauksesi