Mistä johtunee, että Porvoosta tulee Suomen kauneimmat naiset?

Mistä johtunee, että Porvoosta tulee Suomen kauneimmat naiset?

Mistä johtunee, että Porvoosta tulee Suomen kauneimmat naiset? Missit ja kauneuskilpailuissa pärjäävät ovat usein porvoolaisia. Onko porvoolaisilla vain parempi osallistumisprosentti vai voidaanko jotenkin selittää porvoolaisten naisten kauneus, esim. ruotsalaisilla sukujuurilla?

T: Taidan muuttaa Porvooseen

Vastaus

Kauniista porvoottarista on laulettu iskelmässäkin: "Pikku neiti porvoolainen, ihanainen, tämän vuoden missi on..."

Koska Porvoossa on niin runsaasti kauniita naisia, voidaan olettaa, että kielijakauma on heidän keskuudessaan sama kuin paikkakunnalla yleensä. Tilastollisesti kaunottarista on silloin 64% suomenkielisiä ja 33% ruotsinkielisiä. Mitä osallistumisprosenttiin tulee, porvoolaisten on varmasti helpompi pyrkiä missimittelöihin kuin Sydänmaansuontakusenvaaran naisten, vaikka nämä olisivat kuinka kauniita.

Harkitse kuitenkin vielä, ennen kuin rupeat pyytämään tarjouksia muuttofirmoilta. Kauneus ja kauheus ovat molemmat katsojan silmässä. Menestyneet neidit porvoottaret vastaavat missikisojen standardi-ihannetta. Olisiko ainutlaatuinen kiinnostavampi?

Kaiken lisäksi Runebergin Jannellakin oli Porvooseen tullessa jo nainen matkassa: Turun puolesta Paraisilta löydetty Fredrika.

Tietoa Porvoosta, muun muassa kielijakauma: http://www.porvoo.fi/index.php?mid=44
Lisää Johan Ludvig Runebergista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_Ludvig_Runeberg

Kommentit (0)

Vastauksesi