Mistä ja miten saisin isäni sotilasmatrikkelin?

Mistä ja miten saisin isäni sotilasmatrikkelin?

Isäni on kuollut 1975 ja minä olen yrittänyt selvittää hänen aika, paikka ym sodan aikana. Minulla on hänen kantakortti mutta sotilaspassia ei. Hän oli syntynyt 1922 Varkaudessa jossa asui vuoteen 1949. Muutti ruotsiin 1957 ta 1958.

2 vastausta

Voit lähteä selvittämään asiaa Arkistolaitoksen kautta. Arkistolaitoksesta löytyvät mm." Sodissa 1939-1945 mukana olleet
Joukko-osastojen miehistöluettelot
 ".  Kannattaa tutustua myös Propatrian maksullisiin palveluihin.

Kommentit (0)
16.09.201618:59
26904
52

Jos Sinulla on kantakortti, tietojen pitäisi olla siinä. Sotilaspassiin on kopioitu tiedot kantakortista, joten itse asiassa Sinulla pitäisi olla paremmat tiedot, passin tiedot voivat olla lyhennelmiä K-kortin sisällöstä.

.Onko kyse siitä, että tarvitsisit apua kantakortin tietojen lukemisessa, vai onko kortti tahriutunut, rikkinäinen tms.?

Useimmissa Suomen yleisissä kirjastoissa on kokoelmamatrikkeleja, mutta niihin ei nimiä otettu automaattisesti, vaan niihin piti itse toimittaa tiedot, jos halusi mukaan. Kaikki eivät toimittaneet. Tuskin isäsi tietoja löytyy niistä, koska hän on asunut Ruotsissa. Varalta kumminkin: matrikkelisarjan nimi on Suomen rintamamiehet 1939-1945. Tiedot on ryhmitelty rintamalohkoittain, puolustushaaroittain, yms. mahdollisimman vaikeasti selattavissa, ellei tiedä, missä ao on palvellut. Kirjat ovat isoja, ruskeakantisia, niitä on kai 11 kpl, joten selattavaa riittää. Usean lopussa on vielä varsinaisen aakkosellisen sisällön perässä korjauksia tai tietoja niistä, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan teoksen ollessa jo painovalmis jne.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi