Mistä elokuvasta on kysymys ?

Mistä elokuvasta on kysymys ?

Mistä elokuvasta on kysymys ? Sen lopulla murhaaja jahtaa nuorta naista hissillä talossa (hotellissa ?), jossa ei ole muita ihmisiä. Nainen onnistuu haavoittamaan murhaajaa, pakenee autolla ja luulee selvinneensä, mutta murhaaja nouseekin auton takapenkiltä ! Joskus on porukassa keskusteltu elokuvista, moni on muistanut tämän, mutta kukaan ei elokuvan nimeä. Elokuva on mustavalkoinen, tehty ilmeisesti 40- tai 50-luvulla.

2 vastausta

Eipä löytynyt näin laihoilla tiedoilla elokuvan nimeä. Asiaa kyseltiin myös Suomen Elokuva-arkistosta, joka myös kaipasi lisätietoja elokuvasta. Eikö muuta ole jäänyt mieleen? Näyttelijän nimi? Missä esitetty ja milloin? Amerikkalainen vai eurooppalainen? Tai jotain muuta tietoa juonesta? Syy miksi niin moni tuntuu muistavan elokuvan voi myös olla siinä, ettei kuvailemasi kohtaus ole kovin omintakeinen, vaan pikemminkin kauhujännäreiden kliseitä.

Terveisin iGS-toimitus -
Helsingin kaupunginkirjasto

Kommentit (0)
22.08.201915:44
20572
7

On olemassa joitakin elokuvia, joissa on kysymyksessä kuvailtu kohtaus. Tämä kohtaus on sellainen, jossa murhaaja on auton takapenkillä. Ainakaan tunnetuimmat ja vanhimmat näistä elokuvista eivät ole tehty 1940- ja 1950-luvuilla, vaan kysymyksessä ovat uudemmat elokuvat. Nämä ovat vuonna 1978 ilmestynyt elokuva "Halloween", vuonna 1983 ilmestynyt elokuva "Painajaiset" (Nightmares) ja vuonna 1984 ilmestynyt elokuva "Väärä mies" (Mr. Wrong).

Lähde: Internet Movie Database.

Kommentit (0)

Vastauksesi