Missäköhän vanhemmassa sadussa on tervapöpö?

Missäköhän vanhemmassa sadussa on tervapöpö?

2 vastausta

Anni Swanilla on satu nimeltä Tervapöpö. Satu on osa teosta Jänis Vemmelsäären seikkailuja, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1911. Satu sisältyy myös esimerkiksi Aapiseen (tekijät Knuuttila  - Turunen – Kääriäinen – Voutilainen,  Weilin & Göös, 1. painos vuonna 1967) sekä Sirkku Kananojan ja Terttu Tupalan oppikirjaan EKA. Aapinen : syksy (Kirjayhtymä, 1974).

Kommentit (0)
14.01.202003:44
2925
12

Ja tarinahan kulki lyhykäisyydessään näin: Kettu Repolainen laati vähän variksenpelättimen näköisen otuksen, Tervapöpön, ajatellen, että saisi lopulta Jänis Vemmelsäären paistikseen.

  Jänis Vemmelsääri näki Tervapöpön, jota ryhtyi jututtamaan. Tervapöpö ei tietysti vastannut mitään, joten Jänis suuttui. 

Jänis losautti korvalle Tervapöpöa ja lopulta oli kiinni kaikista raajoistaan Tervapöpössä. Silloin Kettu Repolainen astui esiin piilosta, jossa oli hihitellyt tapausta ja aloitti toimet pupun teurastukseen.

 Jänis Vemmelsääri onnistui kuitenkin höönöttämään  Repolaista orjantappurapensas- huijauksella ja pinkaisi pakoon. Tarinan lopussa Jänis Vemmelsääri ivaa Kettua ja "kaapii turkkiaan lastusella". 

Kommentit (0)

Vastauksesi