Missä voi rikkoa rahaa?

Missä voi rikkoa rahaa?

Moikka! Ollaan tässä työpaikalla välillä pulassa kun pienet setelit loppuu, ihmiset makselevat viisikymppisillä ja pienen myymälän olematon pohjakassa ei ihan riitä tuollaiseen. Yritimme tällä viikolla käydä pankissa, mutta; -OP-Pohjolalla ei ollut rikkoa rahaa, heilla oli kuulemma vitoset ja kympit loppu -Handelsbanken ei vaihda rahaa jos emme ole pankin asiakkaita -Nordea ei vaihda ellei ensin tilitä summaa firman tilille ja sitten nosta sieltä toisessa muodossa (meillä ei ole nosto-oikeutta) -Forex veloittaa vaihtamisesta eikä riko kaksikymppisiä Elämästä on tehty niin vaikeaa kun MISSÄÄN PANKISSA EI VOI NYKYÄÄN RAHAAKAAN RIKKOA. Kohta katkeaa päästä suoni. Auttakaa, ihanat kirjastoihmiset.

4 vastausta

Luulenpa, että kätevimmin vaihtorahaa saa vaihtoraha-automaateista, joita on ainakin esim. kaupoissa, joissa on peliautomaatteja.

Kommentit (0)
26.02.201410:17
26756
59

Ei se ole ihan yksinkertaista enää pienempien kaupunkien marketeissa tai ärrällä - kotikaupungissani jopa postitoimisto (!) on usein vähissä vaihtorahoissa. Kysyvät asiakkailta, onko pientä. Kiitos siis tästäkin ongelmasta, Itella!

Lisäksi ne marketit, joilla on eniten vaihtorahaa, sijaitsevat nykyään periferiassa.

Käyn itse omassa pankissani ajoittain nostamassa viitosia tai pötkön euroja, jopa 20-senttisiä, joita käytetään taloyhtiön pesutuvassa. Mutta tuo vaihtoehtohan ei käy kysyjille. Vaikeaksi on tosiaan asia mennyt! Sääliksi käy pienyritysten ohella esim. bussikuskeja, joille myös tarjoillaan viiskymppisiä, kun kaksikymppisetkin pian räjäyttävät kassan. 

Kommentit (0)
25.02.201423:54
20953
29

pankaa "lapsi karuselliin" ja ostakaa jostain (ärrältä tai marketista) viiskymppisellä yksi 10 sentin postimerkki. niistä ei vaihtorahat lopu kesken.

Kommentit (0)
25.02.201419:01
1801
22

Noissa rahanvaihtoautomaateissa vaan lukee "pelaaja-asiakkaille". Eli siinäkin teette väärin jos tuota käytätte.

 

Kommentit (1)
No eipä hätä lue lakia. Sitä paitsi voihan sitä olla pelaavinaan.
25.2.2014 19:10 Helsingin kaupunginkirjasto 0

Vastauksesi