Missä tilanteessa sudet ulvovat?

Missä tilanteessa sudet ulvovat?

Ja voiko susien ulvontaa kuulla vaikka Suomessa?

2 vastausta

Ulvonta on viestintää ja se kantaa kaukaksikin. Sudet ulvovat varsinkin, jos ne ovat erillään. Johtajasusi kutsuu muita kokoon, ja ne vastaavat. Joskus lauma voi ulvoa ennen saalistamaan lähtöä tai saalista saatuaan. Susilauma voi ulvoa myös kertoakseen olevansa paikalla merkiksi vieraille susille. Ulvonta voi olla myös viestintää pentujen ja alfaurosten välillä. Näin ainakin tutkijat ovat ääntelyn merkitystä tulkinneet.

Suomessakin on mahdollista kuulla susien ulvontaa. Etenkin Kuhmon seudulla näyttäisi lähdelinkkien perusteella olevan mahdollisuuksia päästä kuulemaan tätä vaikuttavaa ääntä. Muuallakin susien esiintymisalueilla voi sattumalta korviin kantautua ulvontaa. Kuulohavaintoja on mm. Kurikasta ja Varsinais-Suomen harvaan asutuilta alueilta.

Kommentit (1)
Kesykoiran geeneissäkin on vielä hauska jäänne johtajalle vastaamisesta: kun jäätel... Kesykoiran geeneissäkin on vielä hauska jäänne johtajalle vastaamisesta: kun jäätelöauto kiertää omakotialuetta soittaen pimpelipompeliaan, niin tienoon koirat vastaavat sille ulvomalla, vaikkei saaliinjakoa yleensä olekaan tiedossa.
5.4.2019 19:25 Leo Salminen 3418
06.04.201901:32
2397
14

Eläpä sano. Jäätelöauto-kuski taitaa sujauttaa tötteröt taajamakoirille, kun kukaan ei nää.

Kommentit (0)

Vastauksesi