Missä sijaitsi Pekka Puupään laboratorio ja koti elokuvassa "Kiinni on ja pysyy"?

Missä sijaitsi Pekka Puupään laboratorio ja koti elokuvassa "Kiinni on ja pysyy"?

Elokuvassa "Kiinni on ja pysyy" Pekka ja Pätkä asuivat ja työskentelivät kuvan oikeassa reunassa olevassa rakennuksessa. Nyt kun kaikki muut Puupäiden "kotitalot" on selvitetty olisi hauska selvittää myös tämän rakennuksen paikka. Missä päin Helsinkiä kyseinen rakennus sijaitsi?

Kuvat: 
2 vastausta

Emme kyenneet löytämään tietoa rakennuksen tarkasta sijainnista, vaikka kysymyksen liitteenä ollut kuva on erinomainen. Toivotaan, että joku lukijoistamme tunnistaa paikan.

"Suomen kansallisfilmografian" 5. osassa (Suomen elokuva-arkisto, 1989) elokuvan ulkokuvauspaikkoina mainitaan Eteläranta (hotelli Palacen edusta), Arkadiankatu/Runeberginkatu, Sofiankatu, Liisankatu 14 (SF-hallien piha), Aleksanterinkatu, Vuorikatu. Sisäkuvaukset oli tehty Osuuskassojen Keskus Oy:ssa ja SF-halleilla. Studiona oli SF-hallit.

Kavin ylläpitämässä "Suomalaisen elokuvan tiedonkeruu" -sivustolla ei ollut tietoa "Kiinni on ja pysyy" -elokuvan kuvauspaikoista:
http://www.elonet.fi/fi/tiedonkeruu

 

Kommentit (1)
Hei. Tunnistin vasemmalla näkyvät kerrostalot. Kuva on Kasarmikadun ja Tähtitorninka... Hei. Tunnistin vasemmalla näkyvät kerrostalot. Kuva on Kasarmikadun ja Tähtitorninkadun kulmatontilta Ullanlinnasta. Taustalla puiden takana on Kirurginen sairaala. "Helsingin vanhat korttelit 1" -kirjan mukaan tontilla ollut asuinkerrostalo tuhoutui sota-ajan pommituksissa, eikä tonttia uudelleenrakennettu ennen 60-lukua. Näyttelijöiden takana näkyvä matala rakennelma lienee tuhoutuneen kerrostalon kivijalka. Laboratoriota esittävä rakennus on varmaan ollut sen piharakennus.
10.5.2014 10:22 Juha-Matti Granqvist 0
04.10.201420:48
628
119

Suuret kiitokset Juha-Matti Granqvist ! Ratkaisit tämän ongelman.

Rakennus sijaitsi tontilla Vuorimiehenkatu 21 - Kasarminkatu 1 - Tähtitorninkatu 22, ja näkyy oheisen linkin ilmakuvan vasemmassa alakulmassa.

Puupäiden kaikki osoitteet on nyt selvitetty. Eräänlainen kulttuuriteko kai tämäkin.

Kommentit (0)

Vastauksesi