Missä sijaitsee Helsingin korkeimmalla oleva asunto merenpinnasta?

Missä sijaitsee Helsingin korkeimmalla oleva asunto merenpinnasta?

Tarkoitan siis lattian korkeusasemaa, en rakennuksen korkeutta.

4 vastausta

Merenpinnasta laskettuna korkeimmalla sijaitsevat asunnot ovat varmaankin Vuosaaren Cirrus-tornitalon ylimmät huoneistot. Rakennuksen korkeus on lähes 90 metriä. Pohjois-Haagassa Ida Aalbergin tiellä olevista kolmesta 40:n metrin korkuisesta kerrostalosta keskimmäinen nousee n. 84 metriä merenpinnan tasolta, kun tontin korkeus on 42-45 metriä merenpinnasta.  

Mikäli kysyjä tarkoittaa asuinrakennusta jonka perustukset ovat merenpinnasta mitaten korkeimmalla, oikea suunta on Jakomäki. Jakomäenkallion korkeus on n. 60 metriä merenpinnasta. Kallion ympäristössä sijaitsevat Jakomäentie 6:n kiinteistöt lienevät edelleenkin Helsingin korkeimmalle paikalle rakennetut asuintalot.

 

 

Kommentit (0)

Alkuperäinen vastaaja kommentoi vielä: Jos tiedossa olisi Cirruksen talon maapohjan korkeus merenpinnasta, olisi lopullinen järjestys helpommin arvioitavissa. Aika tiukaksi tuo vertailu tuntuisi joka tapauksessa menevän. Ida Aalbergin tien talot ovat kuvien perusteella tasakattoisia ja asunnot yltävät huippuun asti. Cirruksessa taas näkyvät selvästi ylimpänä sijaitsevat talon saunatilat ja ilmanvaihdon vaatimat rakenteet. Silmämääräisesti ylimmän asunnon lattiataso voisi olla n. 10 metriä talon ilmoitetun lakikorkeuden alapuolella.  

Lähteenä käytetyn arkistovastauksen mukaan nuo korkeustiedot eivät ole kaupunkimittausosastolla ja rakennusvalvonnassakaan missään systemaattisessa seurannassa ainakaan korkeusjärjestyksen osalta, mutta sieltä lopullinen tieto varmaankin selviäisi.    

Kommentit (0)
25.01.201414:24
83
83

Tarkoitan nimenomaan sitä asuntoa, jonka lattia on korkeimmalla merenpinnasta. Onko se Ida Aalbergin tiellä vai Cirrus-tornitalossa?
Rakennusvalvonnasta saattaisi löytyä piirustukset korkeusasemineen molemmista rakennuksista, ainakin Cirruksesta. Ja mikä onkaan tarkka lukema ylimmän asunnon lattiatasolle?

Kommentit (0)
27.01.201413:33
20977
41

Tarkat tiedot ja lopullinen vastaus löytyvät ARSKAsta, joka on Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston arkiston sähköinen asiointipalvelu. Maksamalla 3e/asiakirja kysyjä saa ostaa ylimmän asuinkerroksen pohjapiirroksen kummastakin talosta osoitteen perusteella haettuna; arkkitehdin pohjakuvassa on aina lattiakorko merkittynä (yleensä ympyrän sisään, lähelle porrastasannetta).

Kommentit (0)

Vastauksesi