Missä saa nukkua asuntoautossa?

Missä saa nukkua asuntoautossa?

Millaisia rajoituksia on asuntoautossa yöpymiselle? Saako lähtökohtaisesti yöpyä kaikkialla, missä sitä ei ole erikseen kielletty vai vain siellä, missä se on erikseen sallittu? Jos asiat ovat jälkimmäisellä tolalla, ei yöpyminen varmaan onnistu muualla kuin leirintäalueilla ja yksityisillä pihoilla omistajan luvalla... miten mahtaa olla Ruotsissa tai Norjassa? Jos auto ei ole oma vaan kaverin, tarvitseeko lainaaja jonkin erityisen vakuutuksen?

Nimimerkki "Karavaanilomaa kaavaileva vaan ei kaahaileva"

Vastaus

Karavaanarien etujärjestö SF-Caravan ry suosittelee yöpymistä matkailuajoneuvossa aina joko leirintäalueella tai ns. matkaparkissa  Leirintäalueet ovat valvottuja, jolloin niillä yöpyminen on turvallista tienvierustaan verrattuna. Leiriytyminen (nostaa omia tuoleja, käyttää markiisikatoksia ym.) parkki- tai levähdyspaikoilla  on kiellettyä. Väliaikainen pysäköinti ja lepääminen kesken ajon parkkipaikalla tai levähdyspaikalla on sallittua ja välttämätöntäkin liikenneturvallisuuden kannalta. Yöpyäkin saa, ellei sitä ole erikseen kielletty.

Matkailuajoneuvot eivät ole rinnastettavissa jokamiehen oikeuksissa mainittuun telttailijaan, joka liikkuu luonnossa jalkaisin. Moottoriajoneuvoa ei voi ajaa mihin tahansa, koska se tuhoaa kasvillisuutta ja luontoa.

Pohjoismaissa on pitkälti sama käytäntö matkailuajoneuvon käyttäjien kesken, eli leirintäalueet ovat suositeltavia yöpymis- ja leiriytymispaikkoja.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi