Missä Rainbow-tuotteet tehdään, kun niitä on niin monta erilaista tuotetta...

Missä Rainbow-tuotteet tehdään, kun niitä on niin monta erilaista tuotetta...

Missä Rainbow-tuotteet tehdään, kun niitä on niin monta erilaista tuotetta kuivaruuista kodinyleistavaroihin? Ja ovatko ne ihan samanlaisia laadultaan kuin kalliimmat toverinsa?

Vastaus

Rainbow on Inex Partners Oy:n omistama tuotemerkki. Inex Partners Oy on S-ryhmän omistama hankinta- ja logistiikkayritys, joka vastaa näiden tuotteiden hankinnasta S-ryhmän myymälöihin. Rainbow-tuotteet ovat ns. kaupan oma merkki –tuotteita, joita valmistetaan sekä kotimaassa että ulkomailla. Tuotteet valmistetaan n. 250:n eri tavarantoimittajan tuotantolaitoksissa ympäri maailmaa. Noin 40 % tuotteista on kotimaisia. Kunkin tuotteen valmistaja valvoo itse tuotteen raaka-aineita, valmistusprosessia ja lopputuotetta. Inex Partners Oy valvoo kaikkia valmistuttamiansa tuotteita. Omamerkkituotteita varten yrityksellä on oma tuotekehitys ja laadunvarmistusosasto. Rainbow-tuotteiden hinta on n. 20-40 % edullisempi kuin vastaavien brändituotteiden. Halvemmat hinnat johtuvat siitä ettei tuotteita juurikaan mainosteta eikä markkinoida ja näin syntyvät kustannussäästöt siirretään suoraan tuotteiden hintaan. Myös tehokas hankinta ja suuret ostovolyymit mahdollistavat alhaisemmat hinnat.

Kauppojen omien tuotemerkkien kehittämisessä Suomi on Euroopan keskitason alapuolella. Tämä näkyy suomalaisten ostoskorissa, joka on kalliimpi kuin niissä Euroopan maissa, joissa kaupan omien tuotemerkkien osuudet ovat suurempia kuin Suomessa. Esim. S-ryhmän omien merkkien (Rainbow, Daily ja X-tra) osuus myynnistä on vasta n. 6 % (2008).

Olen itse käyttänyt lähinnä Rainbow-tuotemerkin elintarvikkeita ja olen ollut tyytyväinen. Minusta hinta-laatusuhde on kohdallaan. Mutta makuasioista voidaan tietysti olla eri mieltä.

Lisätietoja:
http://www.inex.fi/omatmerkit/
http://www.omatmerkit.inex.fi/omatmerkit.asp?viewID=932
http://www.omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1486
http://www.talouselama.fi/uutiset/article165486.ece?s=r&wtm=te-21012009

Kommentit (0)

Vastauksesi