Missä osoitteessa sijaitsi "Irvinin" pakkohuutokaupattu tila "Ryysyranta”...

Missä osoitteessa sijaitsi "Irvinin" pakkohuutokaupattu tila "Ryysyranta”...

Vastaus

Hämeenlinnassa ilmestyvissä Hämeen Sanomissa oli heinäkuussa 2004 juttu Irwin Goodmanin Ryysyrannasta. Jutun mukaan talo sijaitsee Hämeenlinnan naapurikunnassa Hattulassa, tarkemmin sanottuna Parolassa, Merventiellä. Talon numero jutusta puuttuu.

Irwin Goodman rakennutti Ryysyrannan 1960 ja 1970-lukujen taitteessa, jolloin sitä pidettiin varsinaisena ökytalona. Talo on kieltämättä iso, n. 400 neliöinen ja täynnä rakennusaikanaan uutta tekniikkaa. Siinä on myös isohko uima-allas. Jutun mukaan timpurit halusivat tehdä kunnon talon, joten työn laatu on erinomaista. Nykyiset omistajat ovat myös vaalineet rakennusta huolella, joten talo on edelleenkin hyväkuntoinen eikä vaikuta lainkaan vanhahtavalta, kuten monet tuon ajan rakennukset.

Punatiilinen Ryysyranta ei erotu naapureistaan mitenkään. Se sulautuu ympäristöönsä niin hyvin, että jutun kirjoittanut toimittaja kertoo ajaneensa ohi, kun ei ollut havainnut omakotitaloa mitenkään poikkeavaksi.
Nykyiset asukkaat sanovat saaneensa elää talossa jotakuinkin rauhassa. Se ei herätä enää kiinnostusta. Nykyhetken nuoremmille parolalaisillekin Ryysyranta on melkein tuntematon.

http://www.hameensanomat.fi/JSP/templates/standardarticle.jsp?version=4950

http://www.hattula.fi/portal/kartat/

Kommentit (0)

Vastauksesi