Missä mytologioissa kerrotaan jumalten laskeutuneen alas taivaasta?

Missä mytologioissa kerrotaan jumalten laskeutuneen alas taivaasta?

2 vastausta
23.12.201708:04
79616
46

Täyttä huuhaata eikä oikea mytologia, mutta von Dänikenin mukaan "jumalat" (alienit) vierailivat "taivaasta" (toisilta planeetoilta). Katso linkin kappale Uskonto.

Kommentit (0)
23.12.201700:58
27514
23

Aivan suoraan kysymykseesi vastaavaa mytologiaa en alan runsaasta aineistosta löytänyt. Kaikissa tarustoissa on suuria taisteluja, mullistuksia, vedenpaisumuksia, tulen aiheuttamaa tuhoa jne. joista useat ovat järisyttäneet ja muuttaneet jumaltenkin elämää.

Kreikkalaisessa tarustossa suuri osa jumalista elää Olympos-vuorella, jonka paikasta on kiistelty, joten he kaikki eivät varsinaisesti asusta taivaassa. Joissakin taruissa kerrotaan jonkin jumalan astuneen alas Olympokselta syystä tai toisesta. 

Eräs kysymykseesi viittaava mytologia voisi olla skandinaavinen tarusto, joskin sekään ei asuta kaikkia jumalolentojaan taivaaseen. Maailma käsitetään useampikerroksiseksi, jossa keskellä on Midgård.

Ragnarökissä, maailmanlopun taistelussa tuhoutuu koko maailma jumalineen ja lähes kaikki olennot. Tähdet putoavat taivaalta ja maa vajoaa kiehuvaan mereen. Uusi, rauhanomainen maailma saa alkunsa muutamasta henkiin jääneestä ihmisestä ja jumalten jälkeläisistä.

Useissa mytologioissa kerrotaan yksittäisten jumalien tai enkelten laskeutuneen maan päälle.

Suomessa on käytössä sekä katolisessa että luterilaisessa kirkossa uskontunnustus, jossa mainitaan Jeesuksen astuneen alas tuonelaan, mutta siinä lähtökohtana on kärsimys Pontius Pilatuksen aikana.

Nikealais-konstantinopolilaisessa tunnustuksessa puhutaan Jeesuksen alas taivaista astumisesta ennen lihaksi tulemista ja syntymää.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi