Missä kohtaa saa siirtyä bussikaistalle Kehä I:llä länteen päin, kun kääntyy oikealle Kalevalantiell

Missä kohtaa saa siirtyä bussikaistalle Kehä I:llä länteen päin, kun kääntyy oikealle Kalevalantiell

Bussikaistalle päättymistä ei ole merkitty liikennemerkkejä. Kalevalantielle on ainoa tie edellisen risteyksen jälkeen, jonne voi kääntyä. Onko luvallista ajaa bussikaistaa alusta asti, kun kääntyy Kalevalantielle?

2 vastausta

Poliisin sivuilla kerrotaan linja-autokaistalla ajamisesta seuraavaa: " Oikea ryhmitys taajama-alueella on yksi kortteli eli kääntymistä edeltävän risteyksen jälkeen voi ryhmittyä. Paikoissa, joissa edelliseen risteykseen on yli 150 metriä, oikea ryhmittyminen tapahtuu aikaisintaan 150 metriä ennen risteystä."

 

Kommentit (0)
20.03.201720:45
5768
43

Edellä oleva vastaus koskee katua, kehä I on kuitenkin tie. Tarkkaa vastausta en osaa sanoa, mutta olen toisinaan kuullut että bussikaistalle saisi siirtyä kääntymiskylttien alkaessa. Eli isolla tiellä melko pitkänkin matkan saisi ajaa. Tämä kuitenkin on vaan "jostakin kuultua", ei mitenkään varmaa tietoa. 150 m on kuitenkin aika lyhyt matka tielle.

Kommentit (1)
Tuo katuja koskevan säännönkin tulkitseminen on joskus vähän ongelmallista, kun kaksi... Tuo katuja koskevan säännönkin tulkitseminen on joskus vähän ongelmallista, kun kaksi risteystä on lähes peräkkäin niin, että niiden välissä on vain esimerkiksi parinkymmenen metrin viherkaistale tms.
20.3.2017 21:31 Leo Salminen 4108

Vastauksesi