Missä kaikissa maissa The Beatles kävi esiintymässä?

Missä kaikissa maissa The Beatles kävi esiintymässä?

Haluaisin tähän samaan kysymykseen myös vastauksia muistakin vastaavanlaisista asioista, koska en viitsi kysyä jokaista erikseen.
Miksi Eminem ei ole esiintynyt Suomessa, mutta Norjassa ja Ruotsissa on?
Entä pitääkö yleensä paikkansa se, että Suomeen on vaikeampi saada maailmantähtiä esiintymään kuin moniin muihin maihin, esimerkiksi myös noihin kahteen edellä mainittuun?

Ilta-Sanomien mukana julkaistussa 1960-luvusta kertovassa lehdessä kerrotaan, että Beatlesia oli toivottu Suomeen, mutta se ei koskaan tullut, mutta niitä, jotka tulivat, olivat esimerkiksi The Animals, The Rolling Stones, The Who, The Beach Boys ja Jimi Hendrix. Sanotaan myös, että syrjäinen Suomi ei juuri osunut pop- ja rockmusiikin kansainvälisten supertähtien kiertuereiteille 1960-luvulla. Heräsi kyllä mielenkiinto, että houkuttelivatko muutkaan Pohjoismaat näitä.
Onhan kuitenkin niin, että näitä tähtiä ei varmastikaan nähty niissä Euroopan maissa, joissa oli sosialistinen järjestelmä?

Vastaus

Iso-Britannian lisäksi The Beatles esiintyi eri puolilla maailmaa seuraavissa maissa: Saksan Liittotasavalta, Ruotsi, Irlanti, Ranska, Yhdysvallat, Kanada, Japani ja Filippiinit.

Suuret maailman tähdet jättivät usein Euroopan kiertueillaan Suomen väliin yksinkertaisesti taloudellisista syistä. Helsinki oli hankalan matkan päässä eli laivamatkan takana ja markkina-alueena Suomi oli levymyynnin kannalta pieni. Toisaalta 1960-luvulla rockmusiikki ei ilmeisesti vielä ollut niin iso business etteikö bändien ja artistien olisi kannatanut käydä Suomessa asti. Nykyisin kun artistien tuotot perustuvat enemmän esiintymispalkkioihin kuin äänitemyyntiin on tähtivierailujen määrä Suomessakin kasvanut.

Kommentit (0)

Vastauksesi