Missä ja miten valmistetaan merisuolaa?

Missä ja miten valmistetaan merisuolaa?

2 vastausta

Merisuola valmistetaan suolaisesta merivedestä haihduttamalla vesi auringon lämmöllä ja puhdistamalla jäljelle jäänyt suola. Merisuola on yleensä peräisin Välimereltä, Atlantilta ja Pohjanmereltä. Merestä saadaan myös sormisuolaa, jonka raaka-aine; kukkamaiset suolakiteet eli fleur de sel - kerätään käsin suoraan merestä, esimerkiksi Ranskan Camarguesta.

Kommentit (1)
On ehkä hyvä täsmentää, että kaikki ruokasuolat ovat samaa ainetta, natriumkloridia.... On ehkä hyvä täsmentää, että kaikki ruokasuolat ovat samaa ainetta, natriumkloridia. Eroja voi olla kiderakenteessa sekä siinä, mitä muita aineita suolatuote sisältää.
12.8.2017 08:29 T. Lainio 1811
14.08.201715:10
13
13

Ei suolankukkaa nyt sentään suoraan merestä kerätä. Sen sijaan merivesi johdatetaan maasta muokattuihin mataliin altaisiin, joissa suola vähitellen erottuu vedestä tuulen ja auringon avulla. Suolankukka on sitä hienointa suolaa, joka nousee veden pinnalle ja joka kerätään kyllä käsin, mutta siis näistä altaista. Myös se harmaa merisuola kerätään käsin, pitkien puulastojen avulla.

Tarkempaa tietoa ja kuvia löytyy esim. Guéranden kuuluisaa merisuolaa esittelevältä sivustolta: https://www.leguerandais.fr/en

Kommentit (0)

Vastauksesi