Missä ja mikä ero on miesten talvi- ja vaelluskengillä?

Missä ja mikä ero on miesten talvi- ja vaelluskengillä?

Päällisin puolin hyvin samanlaisia.

2 vastausta

Vaelluskengillä saatetaan tarpoa jopa kymmenien kilometrien pituisia päivätaipaleita vaihtelevan vaikeissa maastoissa painavien kantamusten kanssa. Vaelluskenkien valinta kannattaakin tehdä huolella. Toki kevyttä retkeilyä voi harrastaa vaikka lenkkitossut jalassa. Talvikengät lämmittävät pakkasella ja suojaavat lumessa ja loskassa normaaleita kävelykenkiä paremmin, mutta metsiin ja tuntureille ne eivät ole omiaan. Materiaalit on tarkoitettu arkiseen elämään, ei vaikeisiin olosuhteisiin.

Talvi- ja vaelluskengät voivat ulkonaisesti muistuttaa toisiaan, mutta kyllä niissä on rakenteellisia eroja. Vaelluskenkien tulee tukea nilkkaa ja jalkapohjia, kun liikutaan epätasaisessa maastossa. Valintaa helpottaa jäykkyysluokitus, joka kertoo kenkien tukevuudesta ja jäykkyydestä. Helpoille poluille sopivat matalavartiset kengät, pitemmät vaikeammille taipaleille antamaan ryhtiä raskaan rinkan kannatteluun. Paksut, pitävät ja kestävät pohjat sekä kanta- ja kärkivahvikkeet kuuluvat moniin ulkoilujalkineisiin. Hyvät kengät eivät haudo eivätkä hierrä jalkaa, mutta pitävät kosteuden ulkopuolella. Vinkkejä vaelluskenkien hankintaan löytyy verkosta ja retkeilyoppaista.

Kommentit (2)
Yksi esimerkki monista eroista: Talvikengissä lämmin vuori on toivottavaa, mutta vaellus... Yksi esimerkki monista eroista: Talvikengissä lämmin vuori on toivottavaa, mutta vaelluskengissä se on kesäaikaan haitaksi.
22.12.2017 16:20 Martti Syyskorpi 7165
Kesäkäyttöön tarkoitetut vaelluskengät voivat olla riittävän lämpämät pikku pakk... Kesäkäyttöön tarkoitetut vaelluskengät voivat olla riittävän lämpämät pikku pakkasillakin mutta lumella ne saattavat olla varsin liukkaat toisin kuin hyvät talvikengät.
24.4.2020 14:13 Leo Salminen 5660
24.04.202013:08
96
18

Vaelluskenkiä voi olla sekä matalavartisia, että korkeavartisia, joista erityisesti matalavartiset vaelluskengät on suunniteltu kesäkäyttöön. Miesten talvikengissä on taas yleensä vartta ainakin nilkan yli. 

Kommentit (0)

Vastauksesi