Miska soutaa joella... Mistä ihmeestä kyseinen laulu oikein kertoo?

Miska soutaa joella... Mistä ihmeestä kyseinen laulu oikein kertoo?

Miska soutaa joella... Mistä ihmeestä kyseinen laulu oikein kertoo? Joo, Miska soutaa joella ja Petruska jäi rannalle. Miska menee saareen ja Petruska menee ihan jonnekin muualle, kun hänellä "on toinen tie". Eikö Miska jostain syytä halunnut ottaa Petruskaa kyytiin, kun hän jäi rannalle? Mikä on Katinkan rooli koko tarinassa, hänellehän vaan voivotellaan ja kysellään missä Miska ja Petruska ovat? Sinänsä outoa, että kysellään, koska juuri aiemmin kerrotaan toisen olevan joella menossa saareen ja toisen olevan rannalla.
Onko laulussa jotain kätkettyä symboliikkaa mitä näin kolmekymppisenäkään en vielä tauja? Ei kai nyt mitään triangelidraamaa tai poikkeavaa seksuaalisuutta, kun kyseessä on kuitenkin lastenlaulu. Niin ja onko Petruska poika vai tyttö? Siis onko nimi Petra vai Petrus.

Vastaus

Miska ja Petruska ovat pojannimiä, mutta voivat myös tarkoittaa venäläistä Miska-karhua ja Petruska-nukkea. Petruska on perinteinen venäläinen nukketeatterihahmo. Kuten lasten leikeissä, ei lastenlauluissakaan aina taida olla ulkopuoliselle avautuvaa järjellistä sisältöä. Ne saattavat olla vain pelkkiä rallatuksia. Tässä Katinka-laulussakaan ei varmaan ole kyse triangelidraamasta sen enempää kuin seksuaalisuudestakaan. Katinka-tyttö siinä vain leikkii mielikuvitusleikkiä nallella ja nukella.

Uusi, raikas levytys Katinka-laulusta löytyy PMMP:n uudelta lastenlaululevyltä Puuhevonen. Pääset varaamaan sen täältä:
http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=katinka+pmmp&searchscope=9&m=3&...

Kommentit (0)

Vastauksesi