Minulta on ottetu ajokortti pois viime elokussa, törke rattijujopumus.

Minulta on ottetu ajokortti pois viime elokussa, törke rattijujopumus.

Terve! Minulta on ottetu ajokortti pois viime elokussa, törke rattijujopumus. Sain rangastukseiksi saakkoa ja ajo-kielto 9 kuukautta. Asun Hopeaniemessa, see on sellainen paika, josta ei pääse ilman autota lääkäriin, elintarvikekaupan eikä töihin. Yleensä on auttanut minut puoliso, mutta hän on usein työmatkalla. Ajoin ilman ajokorttia, sain myös heti uuden sakon. Mikä rangaistus odottaa minuaa vielä ja voinkoo mistään apua? Pahoittelee syvästi, että olen tehnyt rikkomisen, see jää mieleen pysyvästi. Kiitos!

Vastaus

"Ajokiellon kestoa määrättäessä otetaan huomioon vaikutukset, jotka toimenpiteellä on ajokieltoon määrättävän toimeentuloon ja välittömään liikkumiseen. Vähennykseksi luetaan aika, jonka kuljettaja on ajokieltoon johtaneen teon vuoksi ollut ilman ajo-oikeutta.

Ajokiellon keston määrittäminen tapahtuu teosta annettujen päiväsakkojen lukumäärän perusteella. Mikäli samalla kertaa on tehty useampi teko, otetaan päiväsakkojen lukumäärää laskettaessa huomioon vain liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi katsotut teot.
Vakavasta piittaamattomuudesta ei voida antaa ajokiellon asemasta varoitusta."

Lähde: http://poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/0D2C8EE73F91BDE2C225775A003951E...

Lisätietoa:
http://irc-galleria.net/user/-fobba-/blog/34190374

Poliisiasioista voi kysyä Virtuaaliselta lähipoliisilta:
http://www.poliisi.fi/irc-galleria

Kommentit (0)

Vastauksesi