Minulla on täysin soittokelpoinen ns. savikiekko.

Minulla on täysin soittokelpoinen ns. savikiekko.

Minulla on täysin soittokelpoinen ns. savikiekko. Aänitteen keskiö on ranskankielinen ja levymerkkinä on sen kuuluisan koiran "ranskalaisserkku", "La Voix de Son Maitre". Samoin levy on "MADE IN FRANCE". Levyn molemmilla puolilla soittaa yksi kaikkein suurimmista pianisteista, Paderewski; toisella puolella NOCTURNE EN FA DIESE MAJEUR, Chopin Op. 15-N:2 ja toisella LA CAMPANELLA, Paganini, Liszt.

Onkohan äänitteellä keräilyarvoa paljonkin?

Vastaus

Äänilevyt voivat nykyisin olla keräilykohteita, ja niiden markkinoita voi yrittää seurata esim. Huuto.net-sivustossa. Siellä savikiekkojen hinnat näyttivät vaihtelevan kolmesta eurosta kahteenkymmeneen.

Jotkut keräily- ja antiikkiliikkeet myyvät myös äänilevyjä. Niistä voi kysyä hinta-arvioita. Yksi tapa on tutustua markkinoihin keräilymessuilla, levymessujakin järjestetään Suomessa vuodessa useammat. http://www.record.fi/messut.html

On mahdotonta sanoa, nostaako Paderewski levyn arvoa. Tuskin kukaan sitä kuunnellakseen ostaisi. Keräilyn perussääntö on, että mitä pienempi painos alun perin otettu, sitä korkeampi hinta. Olettaa sopii, että Paderewsia olisi tuotettu isommille markkinoille aika runsaasti.

Kommentit (0)

Vastauksesi