Minulla on semmonen venäläinen kääpiöhamsteri ja olisin kovin kiinostunut...

Minulla on semmonen venäläinen kääpiöhamsteri ja olisin kovin kiinostunut...

Minulla on semmonen venäläinen kääpiöhamsteri ja olisin kovin kiinostunut tutkimaan sen älyykkyyttä sun muuta. Voiko hamsterille opettaa minkäänlaisia "temppuja" ? Tai olisiko teillä mitään ideoita minkälaisia testejä voisin sille tehdä? Kiitos kovasti :) Niin tai siis pointtihan tässä oli että miten sitä älykkyyttä/ymmärrystä voisin tutkia?

Vastaus

Hamsterin älykkyyttä voi tutkia vaikkapa tarkkailemalla miten hyvin se selviää uusista haasteista. Voit esimerkiksi rakentaa lemmikillesi labyrintin tai esteradan, jonka selvitettyään se saa pienen makupalan palkinnoksi. Merkittyäsi muistiin radan selvittämiseen kuluneen ajan ja eläimen tekemät virheet voit toistaa kokeen ja seurata, miten hamsterisi oppii kerta kerralla taitavammaksi.

Voit myös tehdä kahteen pahvilaatikkon molempiin aukot, jotka merkitset erilaisilla symboleilla, esim. kolmiolla ja ympyrällä. Pane toiseen laatikkoon hamsterisi mieliruokaa tai jotain muuta houkuttelevaa. Vaihtele sen jälkeen laatikoiden paikkoja, mutta pane herkku aina samalla symbolilla merkityn aukon taakse. Ennen pitkää hamsteri oppii valitsemaan oikean aukon.

Nämä ideat ovat Peter Fritzschen kirjasta Hamsterit (Gummerus, 2007). Kirjasta saa paljon hyödyllistä tietoa hamstereista ja vinkkejä hamsterien kanssa puuhailuun.

Kommentit (0)

Vastauksesi