Minulla on pahville maalattu vanha taulu, jossa taiteilijan signeeraus ALB...

Minulla on pahville maalattu vanha taulu, jossa taiteilijan signeeraus ALB...

Minulla on pahville maalattu vanha taulu, jossa taiteilijan signeeraus ALB. FREY. Kuka on tämä taiteilija ja mikä hänen "arvonsa" taidehistoriassamme (todennäköisesti suomalainen).

Vastaus
05.09.200914:21
26653
88

Suomen kuvataiteilijat -verkkomatrikkeli ei tunne ketään Frey-nimistä taiteilijaa, eikä muualtakaan löytynyt aivan varmaa tietoa tekijän henkilöllisyydestä. Löysin kuitenkin kaksi maalausta, joissa tekijäksi on merkitty Alb. Frey. Ne löytyvät osoitteista http://www.flickr.com/photos/22028236@N02/2131616397/ ja http://wiztech.pk/antique/detail.php?id=57. Jälkimmäisestä pyydetään lähes 700 dollarin hintaa, joten ei sinunkaan omistamasi taulu aivan arvoton liene, jos se on saman tekijän maalaama. On tosin ihan mahdollista, ettei tekijä olekaan sama kuin omistamassasi maalauksessa, etenkin jos aiheet ovat aivan erilaiset.

Kyseisten maalausten tekijä saattaisi olla sveitsiläissyntyinen Albert Frey, joka tosin tunnetaan arkkitehtinä. Sveitsiin viittaisi ainakin ensimmäisen linkin takaa löytyvä maalaus, joka nimen mukaan sijoittuu Sveitsissä sijaitsevaan Hönggiin. Toisen linkin takaa löytyvä autiomaamaalauskin sopisi tähän profiiliin, sillä kyseinen arkkitehti asui 1940-luvulla Kaliforniassa ja tuli tunnetuksi ”autiomaamodernismistaan” (”Desert Modernism”). Arkkitehti Albert Feysta löytyy lisätietoa englanninkielisestä Wikipediasta osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Frey_(architect) ja Find A Grave -sivustolta osoitteesta http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GSmid=46541152&GRid=103.... Tämä on kuitenkin pelkän taidetta tuntemattoman amatöörin päätelmä mahdollisesta tekijästä, joten varmana sitä ei kannata pitää.

Jos haluat saada varmempaa tietoa tekijästä ja maalauksen arvosta – niin kulttuurihistoriallisesti kuin taloudellisestikin –, suosittelisin turvautumaan ammattimaiseen taidearvioijaan. Muutamia vinkkejä arviointisivustoista löytyy vanhoista iGS-kysymyksistä osoitteista http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=de238520-e4... ja http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=d72bda08-2b....

Kommentit (0)

Vastauksesi