Minulla on vanhoja BETA videoita lapsistamme. Löytyykö jostain laitetta jolla ne voisi muuntaa DVD:ks

Minulla on vanhoja BETA videoita lapsistamme. Löytyykö jostain laitetta jolla ne voisi muuntaa DVD:ks

Oma SONY BETA nauhurini hajosi. Olisi harmi jos menettäisin ko. videot -80 luvulta.

3 vastausta

Monet yritykset tekevät videonauhojen digitointia maksusta, myös betavideoiden.

Useat kirjastot tarjoavat VHS-kasettien digitointia, mutta betavideoiden suhteen mahdollisuudet ovat harvemmassa. Pirkkalan pääkirjaston digitointiasemalla myös betavideoiden digitoinnin pitäisi onnistua.

Verkkokeskustelujen perusteella homma voisi olla mahdollista tehdä jotenkin myös kotikonstein, esimerkiksi toimivan betavideonauhurin, digivideokameran ja tietokoneen avulla.

 

 

Kommentit (0)
07.01.201621:45
20988
83

ei pitäisi olla mahdotonta löytää sony betamax -nauhuria sopuhintaan. ainakin ebay.co.uk:ssa näytti äsken olevan melkoisella hintahaitarilla, kympistä alkaen. jenkeistä näitä takuulla saisi, mutta sieltä ei kannata ostaa, postikulut tulevat järjettömiksi. (ja olikohan tässäkin ntsc-järjestelmä, joka tekisi topin suomi-videoiden katselusta?) hyvällä tuurilla myös täältä kotimaassa voi tulla vastaan, olihan vehje ammattilaisten käytössä esim. yleisradiossa ihan viime vuosiin asti. veikkaan, että jokin pienempi tuotantoyhtiö käyttää betamax-kameraa yhä! systeemihän oli hyvin laadukas, vhs-tallennus ei täyttänyt mitään ammattikäytön kriteereitä. se, että selvästi huonompi järjestelmä silti valloitti kotikatsomot, on näitä kapitalismin ihmeitä. kauppias tietää, että ihmisiä ei voi aliarvioida kylliksi; aina menee kaupaksi vielä surkeampi roina, kunhan se on tarpeeksi halpaa/houkuttelevaa/muodikasta...

Kommentit (1)
Vaikka UK:ssa olikin sama PAL-TV-järjestelmä kuin meillä, on se hieman erilaisilla para... Vaikka UK:ssa olikin sama PAL-TV-järjestelmä kuin meillä, on se hieman erilaisilla parametreillä kuin meillä (PAL B/G vs. PAL I) ja ainakaan UK:n telkkarit eivät toimineet meillä, joten tuskin Beta-nauhuritkaan. Toki jos löytää samanlaisen kuin oma, niin varaosiksi voi ostaa, esim mekaniikka (nauhan kuljetus) on tietysti samanlainen. Juu ja ei ainakaan USAsta, siellä tosiaan käytössä aivan eri NTSC-järjestelmä. Ainakin pääkaupunkiseudulta löytyy "vanhan liiton" videokorjaajiakin, joten kannattaisi selvittää, olisiko se oma soitin vielä korjattavissa. Ja jos on, niin ei sitten jatketa niiden videoiden katselua sillä, vaan kiireesti siirtämään ne johonkin uudempaan formaattiin.
8.1.2016 09:25 Köpi K 77762
21.01.201620:58
20988
41

mannerheimintiellä svenskania vastapäätä näyttää olevan liike, joka digitoi kaikista formaateista, myös betamaxista.

Kommentit (0)

Vastauksesi