Minulla on maljaköynnös

Minulla on maljaköynnös

Ostin maljköynnöksen viikko sitten. Heti siitä irtosi pari nuppuja, mutta ajattelin sen johtuvan liikuttamisesta. Päivä päivältä se kuitenkin jatkui, ja koko kukka näyttää voivan huonosti. Lehtiäkin alaosasta kellastuu. Katsoin tarkemmin kukan nuppuja niin niillä näyttää olevan mustunut ja kuivunut varsi läheltä nuppua. Kaupassa siinä oli kukkia mutta nyt ne melkein kaikki kuihtunut, ja sekä pienet että suuret nuput putoavat. Mikähän lempikukkaani vaivaa? Onkohan se vielä pelastettavissa?

Vastaus

Vaikeaa sanoa suoralta kädeltä, mikä maljaköynnöstäsi vaivaa. Usein kasvit ovat olleet juuri ennen kaupoihin tuloa suotuisassa kasvihuoneilmastossa ja kuiva huoneilma voi monelle kasville olla melkoinen rasite. Lisäksi maljaköynnös on tarkka oikean kastelun suhteen. Maljaköynnöksen nuppujen putoamisesta löytyy artikkeli Viherpiha-lehdestä. Artikkelissa mainitaan nuppujen putoamisen syyksi mm. liian pimeä kasvupaikka, liikakastelu, liian kuivaksi päässyt multa tai vihannespunkit. Usein nuput putoavat kasteluvirheestä. Artikkelin mukaan oikea kasteluaika on silloin, kun pintamulta on lievästi kuivahtanut, mutta syvemmällä ruukussa on vielä hieman kosteutta jäljellä.

Voit toki kysyä asiaa myös siitä liikkeestä, josta kasvin ostit. Voisi kyllä olettaa, etä ruukkukasvi kestäisi hohtuullisessa kunnossa viikon ajan.

Kommentit (0)

Vastauksesi