Minulla on koneessa Mozilla Firefoxissa joku mainosohjelma joka mainostaa koko...

Minulla on koneessa Mozilla Firefoxissa joku mainosohjelma joka mainostaa koko...

Minulla on koneessa Mozilla Firefoxissa joku mainosohjelma joka mainostaa koko ajan esim nettipokeria. Miten saan sen pois? Mainosohjelman nimi on Dcads ja kun tulee pop up ikkuna sen ikkunan nimi on Ads server by Dcads. Etukäteen kovasti kiittäen. Elmo

Vastaus

Hei

Tällaiset spyware-vakoilu- tai mainostusohjelmat voivat pahimmillaan "tukkia" koko tietokoneen. Niiden poistaminen lienee järkevintä tarkoitukseen suunnitellulla ohjelmalla.

Tämäntyyppisten haittaohjelmien poistamiseen olen itse käyttänyt mm. Lavasoftin Ad-Aware-ohjelmaa, koska siitä on saatavissa ilmaisversio, joka kokemusteni mukaan hoitaa tehtävänsä kohtuullisesti. Ko. ohjelman ilmaisversio on ladattavissa oheisen linkin takaa: http://lavasoft.com/products/ad_aware_free.php

Vaikka kokemukseni haittaohjelmia poistavista ohjelmista ovat lähes täysin positiivisia, niin joskus jokin kyseisenlainen ohjelma on poistanut tarpeellisiakin tiedostoja - Ad-Awaren kanssa näitä ongelmia ei ole itselläni kuitenkaan ollut.

Toki rahalla on saatavissa vaikka minkälaista ohjelmistoa, mutta kannattanee kokeille ensin, josko ongelmasi hoituisi tällä ilmaisversiolla. Itselläni ei ole tietoa muista ohjelmista, jotka skannaamisen lisäksi myös poistavat vakoiluohjelmat ilmaiseksi.

Onnea matkaan ja mukavaa kesää :)

Kommentit (0)

Vastauksesi