Minulla on käytössä DNA:n "mokkula", ja kun tänään melko pian koneen...

Minulla on käytössä DNA:n "mokkula", ja kun tänään melko pian koneen...

Hei!

Minulla on käytössä DNA:n "mokkula", ja kun tänään melko pian koneen käynnistettyäni liitin mokkulan siihen, mutta päätinkin rrottaa sen vielä hetkeksi (painoin ensin "poista laite turvallisesti"), niin kone ilmoitti ettei internet-yhteyttä pystytä tuntemattoman vian vuoksi katkaisemaan. Kone oli siis yhteydessä verkkoon vaikkei pin-koodia oltu syötetty ja mokkulakin oli irti?.. Vai?
Näytön alareunassa näkyvän kuvakkeen mukaan (pun. rastit koneen päällä) kone ei enää koskaan muka ole yhteydessä nettiin. Mistä tuo johtuu ja mitä asialle voi tehdä? Aikaisemmin näytölle on aina tullut suorita se ja se exe. -valikko ja sen perään valikko pin-koodin syöttämistä varten. Nyt tuota ensin mainittua ei enää koskaan tule. Miten saisin sen taas näkyviin? En ole itse sitä poistanut käytöstä.
Minulla on käytössä IE:n selain. Mistä tiedän mikä versio ja miten vältän tietoturvauhkat joista jokin aika sitten uutisoitiin?

Vastaus

Hei,

valitettavasti on vaikea selvittää täältä käsin, mikä mokkulasi kanssa on tapahtunut. Suosittelen tutustumaan DNA:n ohjesivuihin liikkuvan laajakaistan käytöstä. Löydät sieltä niin mokkulakohtaisia ohjeita mokkulamallisi mukaisesti kuin usein kysyttyjä kysymyksiä erilaisiin tilanteisiin.

DNA:n ohjesivusto: http://www2.dna.fi/liikkuva-laajakaista1

Jos et löydä ratkaisuja kysymyksiisi, DNA:n tekninen tuki auttaa tarvittaessa.

DNA:n tekninen asiakaspalvelu
Palveluajat: ma-pe klo 8-22, la klo 9-18 ja su klo 12-18
0600 30 50 30 (maksullinen 37 snt/min +pvm/mpm, jonotus maksullinen)
Ulkomailta soitettaessa +358 600 30 50 30
sähköposti: apua(a)dna.fi

Internet Explorerin versionumeron selvittäminen riippuu yllättäen IE:n versionumerosta. Vanhimmissa versioissa tieto löytyy IE:n yläpalkin osiota 'Ohje' ja sieltä kohta 'Tietoja Internet Explorerista'. Sieltä näet versionumeron. Uusimmissa selainversioissa tämä tieto löytyy aloitusnäppäimen kautta vastaavalla polulla.

Tietoturvauhkien todennäköisyyttä pienennät, kun pidät tietokoneohjelmasi ja tietokoneesi päivitettyinä ja suojattuina. On myös hyvä seurata tiedottelua tietoturvauhkista ja noudattaa tiedotusten ohjeita. Suomessa tietoturvauhkista tiedottaa CERT-FI, joka on Viestintävirastossa toimiva kansallinen tietoturvaviranomainen. Usein myös tunnetuimmat tietoturvauhat päätyvät uutisiin tai tietoturvauhan alla olevat palvelut tiedottavat uhkista ja tarjoavat uhkia korjaavia päivityksiä.

CERT-FIn kotisivut: http://www.cert.fi/

Lähde:
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Find-out-which-version-...

Kommentit (0)

Vastauksesi