Minulla on 11-vuotias tytär, joka rakastaa lukemista ja tarinoiden/juttujen...

Minulla on 11-vuotias tytär, joka rakastaa lukemista ja tarinoiden/juttujen...

Hei!

Minulla on 11-vuotias tytär, joka rakastaa lukemista ja tarinoiden/juttujen kirjoittamista. Onko lapsille/nuorille olemassa pääkaupunkiseudulla jonkinlaista kirjoittamisen kurssia/ tms. harrastepiiriä jossa kirjoittamisharrastetta voisi viedä eteenpäin?

Vastaus
28.01.201015:02
26698
29

Heipä hei!

Lapsille ja nuorille suunnattua kirjoittamiseen liittyvää harrastustoimintaa näyttäisi olevan valitettavan vähän verrattuna vaikkapa urheiluharrastuksiin, joita on tarjolla pilvin pimein. Jotakin kirjallisuusharrastusta sentään löytyy.

Pääkaupunkiseudulla toimii Pukinmäen sanataidekoulu, jossa harrastetaan lukemista ja kirjoittamista. Se järjestää opetusta viikoittain Paloheinän, Pukinmäen ja Viikin kirjastoissa. Tarkempaa tietoa löytyy osoitteesta http://www.taidetalo.net/sanataide.html.

Toinen vaihtoehto on Vantaan Sanataidekoulu, joka järjestää Vantaan puolella taiteen perusopetusta kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Sen sivut löytyvät osoitteesta http://www.sanataide.com/.

Myös Nuoren Voiman Liitto järjestää kirjoittamiskursseja nuorille. Etenkin Kirjoittajakoulu Sulkasato osoitteessa http://www.sulkasato.fi on suunnattu 9–17-vuotiaille. Perinteisempiä kokoontumisia tarjoaa Sanataideryhmä, joskin sen ikähaitari on 13–19 vuotta eli tyttärellesi vielä hiukan liian korkea. Tietoja Sanataideryhmästä löytyy osoitteesta http://www.nuorenvoimanliitto.fi/sanataide.html.

Helsingin nuorisoasiainkeskus järjestää monenlaista toimintaa ympäri kaupunkia sijaitsevissa nuorisotaloissa. Osoitteesta http://nk.hel.fi/portaali/hakusivut/harrastehaku.php löytyy nuorisoasiainkeskuksen harrastehaku, josta voi katsoa nuorisotalot, joissa voi harrastaa kirjoittamista. Sivuilta ei tosin käy ilmi, minkälaisesta harrastuksesta tarkemmin on kyse, mutta asiasta voi hyvin kysyä suoraan nuorisotaloista.

Osoitteesta http://www.lib.hel.fi/Page/3156f7ee-682f-4b68-82ea-ec756f214f22.aspx?ann... löytyy Helsingin kaupunginkirjaston luovan kirjallisuuden aihepaketti, joka on tosin suunnattu aikuisille mutta josta voisi löytyä vielä joitakin mahdollisesti hyödyllisiä linkkejä.

Kommentit (0)

Vastauksesi