Minua kiinnostaisi tietää, että montako suuhygienistiä Suomessa on ja montako...

Minua kiinnostaisi tietää, että montako suuhygienistiä Suomessa on ja montako...

Hei!
Minua kiinnostaisi tietää, että montako suuhygienistiä Suomessa on ja montako hammaslääkäriä? Koitin etsiä tilastoja mutta en löytänyt mistään konkreettisia vastauksia. Kiitos jo etukäteen. Tämä on hieno keksintö!

Vastaus

Terve!

Täysin tarkkoja lukuja tämän päivän tilanteesta en löytänyt itsekään, mutta Hammaslääkäriliiton ja Stakesin tilastojen ja ennusteiden perusteella työssä käyviä hammaslääkäreitä olisi tällä 4100 - 4200.

Stakesin tilastoista ilmenee, että vielä vuonna 2007 maassamme työskenteli 4420 hammaslääkäriä, joista noin puolet julkisella, ja puolet yksityisellä sektorilla. Suuhygienistejä oli myös runsaasti (1340) ja niiden lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

http://www.stakes.fi/tilastot/tilastotiedotteet/2010/Tr07_10.pdf

https://spreadsheets1.google.com/ccc?hl=fi&key=tm4TEpEeCvAZ0pwdyDcgGVA&h...

Määrät asukaslukua kohden ovat vielä varsin kohtuulliset ja huomattavasti korkeammat kuin WHO:n suositus (1:2000). Hammaslääkäreiden määrä tulee kuitenkin eläkepoistuman sekä 1990-luvun poikkeuksellisen pienien koulutusmäärien vuoksi putoamaan alle neljän tuhannen vuosina 2014–2016. Sekä hammaslääkärien ja suuhygienistien työllisyystilanne on, ja tulee olemaan jatkossakin hyvä.

Hammaslääkäriliiton selvityksiä, tilastoja ja arvioita hammaslääkärien määrästä tulevina vuosikymmeninä voit lukea tuolta:
http://www.hammaslaakariliitto.fi/hammaslaeaekaeriliitto/tilastoja/
http://www.hammaslaakariliitto.fi/fileadmin/pdf/Hammaslaakariliitto/tutk...

Suuhygienistien määrä on kasvussa ja hammaslääkäreiden laskussa:
http://www.stakes.fi/tilastot/tilastotiedotteet/2010/Tr07_10.pdf

http://yle.fi/alueet/teksti/lappi/2010/12/suomesta_puuttuu_tuhat_hammasl...

Kommentit (0)

Vastauksesi