Minne voisin mennä silppuamaan vanhoja papereitani, joita ei voi noin vain heittää roskiin?

Minne voisin mennä silppuamaan vanhoja papereitani, joita ei voi noin vain heittää roskiin?

Ostin pienen silppurin, mutta siitä ei ollut mitään iloa.

5 vastausta

Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoista Helsingissä Oulunkylän kirjastossa on silppuri asiakkaiden käytettävissä. Espoossa Sellon, Tapiolan, Nöykkiön, Soukan ja Viherlaakson kirjastot tarjoavat mahdollisuuden käyttää silppuria.

Kommentit (0)
29.02.202021:22
6587
17

Minä teen niin, että lasken ämpäriin kuumaa vettä ja tiskiainetta. Sitten upotan paperit sinne muutamaksi päiväksi. Kun ne ovat oikein pehmenneet, niin puristan veden pois ja teen niistä tiivitä palloja. Ja sitten roskapussiin, pussi kiinni ja roskikseen. Turvallisempaa kuin pelkkä silppurissa käyttäminen.

Kommentit (0)
01.03.202010:16
655
17

Osta litra tärpättiä ja nestemmäistä kloriittia, kaada ne ämpäriin jonka olet valmis heittämään menemään, pistä paperit ämpäriin, täytä ämpäri kunnolla revityillä sanomalehdillä tai vessapaperilla, pistä vettä kunnes koko sotku on veden peittämä mutta kuitenkin suurimmalta osin imeytyneet paperiin, jätä ämpäri ulos / parvekkeelle / avaa asunnosta kaikki ikkunat ja odota 12 - 24 tuntia tai kunnes ämpärissä on epämääräinen klöntti mönjää ja vie ämpäri kaatopaikan ongelmajäte pisteeseen (varmista myös, että sinne saa jättää kloriitilla, tärpätillä ja vedellä uitettua selluloosa mönjää).

Älä missään nimessä jätä ämpäriä mihinkään, missä ei kulje raitista ilmaa, tärpätti on yleisliuotin ja kloriitti (myös tunnetaan paremmin toiselta nimeltään joka on Kloori) taas vitun emäksistä tekstiilien valkaisu ja kaakelipintojen puhdistusainetta. Molempien höyryjen hengittäminen ei ole terveellistä, lyhytaikainenkin altistuminen vetää tajuttomaksi. Lisäksi ne höyryt myös irroittaa maalipintoja ja tapetit seiniltä jos ilmanvaihto ei pelaa (taloyhtiö varmasti "kiitää" ilosta soikeana, mikäli ilmastointiputkiin pääsee niitä höyryjä :D)

Älä myöskään koske siihen koktail litkuun edes kumi hanskoilla, moinen sekoitus on nimittäin lievää happoa joka syöpyy kumin läpi, haurastaa kiviseiniä, lyhyt aikaisessa iho kontaktissa ärsyttää ihoa ja pitkä aikaisessa ihokontaktissa aiheuttaa kemikaali palovamman sekä ruostuttaa metallia.

Tuossa on HARD CORE tulostuspapereiden tuho resepti, pelkkä tärpätti riittä, se liuottaa musteen veks melko nopeasti, mut hei mitä hauskaa siinä on :D

Kommentit (0)
01.03.202012:03
22339
15

Itsekin ostin pienen silppurin. Valitsin sen hinnan ja turvaluokituksen perusteella, halusin että se tekee mahdollisimman pientä silppua. Myyjä sanoi tylysti että tästä mallista asiakkaat eniten valttavat, älä osta tätä. Minä ajattelin että taitaa olla ongelmana käyttöohjeiden noudattaminen. Tämä nielee vain 4-5 arkkia kerralla, sen enempää sille on turha yrittää syöttää. Ostin sen siis vastoin myyjän neuvoa, ja olen ollut ihan tyytyväinen. Kun vaan noudattaa ohjetta tarkasti, laite toimii moitteetta. Liika kiire pois!

Kommentit (0)
01.03.202010:17
655
14

Okei ihan asiallinen vastaus.

Voit viedä paperit joko mihin tahansa kirjastoon jossa on paperisilppuri tai kuljettaa ne kaatopaikalle jossa ne heitetään polttouuniin.

Voit myös ihan vain polttaa, repiä tai silppoa saksilla paperit itse.

Silppurit eivät maksa kovinkaan paljoa, https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/4750c/Silppurit/products?sort=price tuossa on nyt pikaisella etsinnällä löydetty verkkokaupan tarjonta. Perushyvän silppurin hinta liikkuu siinä 20 ja 50€ välillä, pitää vain jaksaa joko etsiä tai kehdata mennä tinkimään :D

Kommentit (0)

Vastauksesi