Minne voi ilmoittaa, kun Googlen kartassa on kadun nimi väärin?

Minne voi ilmoittaa, kun Googlen kartassa on kadun nimi väärin?

Asun osoitteessa Sinikellontie 23, 01300 VANTAA (KOIVUHAKA). Kun avasin uuden Samsung-puhelimeni, sieltä löytyi kartta kotialueestani, MUTTA katuosoite on väärin. Karttaan on merkitty, että asuisin Sinikellonpolun kohdalla, mutta todellisuudessa Sinikellontien kaksi viimeistä omakotitaloa ovat Sinikellontie 23 ja uudisrakennus Sinikellontie 25. Näiden jälkeen tie on katkaistu tolpilla etelä-pohjoissuunnassa. Sinikellonpolku siis PÄÄTTYY niihin tolppiin ja tolppien eteläpuolella on SINIKELLONTIE. Tämä tieto on tärkeä, koska Googlen karttoja käyttävissä navigaattoreissa ei ole tietoa näistä tolpista - aikaisemmin Sinikellontie oli katkaistu Sinikellontie 19 -omakotitalon kohdalla. Ei edes Vantaan kaupungilla ollut selvää merkintää kartoissaan näistä tolpista!!! Ajoreitti Niittytieltä on Myrttitien kautta Sinikellontielle. Takseille ja ennen kakkea ambulansseille tärkeä tieto, jotta eivät jää tolppien taakse. Tämä selvitykseni on ehkä vähän sekava, mutta annan mielelläni suullisesti selvityksen tästä karttavirheestä. Ystävällisin terveisin V. R.-S.

3 vastausta

Pahittelen vastauksen viivästymistä! Googlelle voi suoraan ilmoittaa osoitteisiin liittyvistä virheellisistä tiedoista osoitteessa https://support.google.com/maps/answer/3094088?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=fi

Kommentit (0)
13.02.201808:44
61913
81

Jotenkin tuntuisi että Googlen kiinnostus tuon korjaamiseen olisi laimeaa. Jos koko kadunnimi olisi väärin, voisivat korjatakin, mutta jos 10-15 metriä siitä on väärin, niin...

Ennemmin hoitaisin homman kaupungin kanssa, niin että se olisi oikein heidän tiedoissaan. Sieltä se "valuisi" aikanaan Googlelle ja kaikkiin muihinkin tietokantoihin, kaikki eivät käytä Googlen karttoja. Nykyisessä Vantaan kartassahan kadun päättymistä ilmoittava katkoviiva on talon 19 kohdalla. Voi olla että palolaitos ja ambulanssi käyttävät kunnan omia karttoja.

Kommentit (0)
14.02.201812:48
21341
41

Kokemuksesta voin sanoa, että Googlea ei näytä pätkääkään kiinnostavan, mitä virheitä niiden kartoissa on. Ainakaan Suomessa.

Olen ilmoittanut erästä pikkukaupunkiamme koskevasta virheestä sinne kaksi kertaa, aikaa on kulunut ainakin kolme vuotta, eikä mitään ole tapahtunut. Kerran ilmoitin myös kyseisen kaupungin matkailutoimistolle. Nyt tarkistin, virhe on ennallaan. Kysyjän esiin tuoman asian innoittamana lähetin asian jälleen em kaupungin matkailuviranomaisille. Tuskin nytkään tapahtuu mitään, mutta kokeillahan aina voi.

Virhe on sellainen, että kaupungin linja-autoasema on merkitty jo ammoin lakkautetulle rautatieasemalle. Kuva esittää jotain makasiininnäköistä rakennelmaa, eikä kumpaakaan kyseisistä asemista. Linja-autoasema on oikeasti olemassa eräässä liikerakennuksessa, vilkaskin sellainen, on matkahuolto, odotussali, lipunmyynti yms. Paikat eivät ole fyysisesti vierekkäin.

Jos muuten ajatellaan jenkkien tapaa numeroida katuja ja rakennuksia, se näyttää aika kaaosmaiselta. Jos Googlen kartat pitävät paikkansa, siellä on useissa kaupungeissa pätkitty katuja kahtia siten, että katu näyttää loppuvan puistoon, kouluun, museoon tai kirkon seinään tms, ja yllätys, yllätys, se jatkuukin samalla nimellä jossain kauempana. Samoin talojen numerointi näyttää olevan kaikkea muuta kuin meikäläiseen selkeyteen tottunut odottaisi asian olevan. Omakotitalot saattavat olla sikin sokin, joku pariton talo onkin parillisen takapihalla, numeroita puuttuu vielä enemmän kuin meillä, yms. Katujen nimiä on joissakin kaupungeissa vaihdettu useita kertoja. Jotkut kaupungit ovat nimenneet vanhan keskustansa katuja aakkosten mukaan, on A-street, B-street yms, ja sitten kun tarvitaan jollekin merkkihenkilölle tai -tapahtumalle katu, aakkoskatuja on kadonnut jäljettömiin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi