Minne menee maksu, jonka viite on virheellinen ja pankki- ja saajatiedot oikeat?

Minne menee maksu, jonka viite on virheellinen ja pankki- ja saajatiedot oikeat?

2 vastausta

Maksu menee oikeaan paikkaan eli saajan tilille. Saaja ei kuitenkaan virheellisen viitenumeron vuoksi näe mitä laskua maksu koskee, jolloin se heidän käsityksensä mukaan on edelleen maksamatta. Olkaa yhteydessä laskuttajaan, niin he paikantavat maksun.

Kommentit (1)
Nordean nettipankissa maksaessa jos olen sössinyt tili- tai viitenumeron, ei maksu lähde... Nordean nettipankissa maksaessa jos olen sössinyt tili- tai viitenumeron, ei maksu lähde minnekään. Näyttöön tulee ilmoitus: tili- tai viitenumero virheellinen. Maksu lähtee vasta sitten kun numerot täsmäävät.
24.6.2015 13:20 Asseri Alakulo 3789
24.06.201513:38
13248
42

On olemassa pitkiä ja lyhyitä viitenumeroita. Pitkässä voi olla (rasittavat) parisenkymmentä numeroa ja se on automatisoitu siten, että väärällä viitenumerolla tai ilman numeroa laskua ei voi maksaa. (Olette varmaan huomanneet, että osa laskuttajista ryhmittää numerot esim. viiden sarjoihin. Tällöin on HUOMATTAVASTI helpompi näppäillä pitkiä sarjoja - viitenumeroa näpytellessä välilyöntejä ei kuitenkaan tarvita. Sitten on niitä p-maisempia laskuttajia, joilla viitenumero on yhtä rimpsua...)

Edellisen ohella on olemassa keveämpi (ja halvempi) systeemi, jossa yritys tilaa omasta pankistaan 4-6 -numeroisen viitenumeroluettelon ja liittää omassa kirjanpidossaan lasku(tettava)n ja viitteen toisiinsa. Numerot on arvottu siten, että jos saat pankista vaikka numeron 2077, ei nettipankki hyväksy mitään muuta 207x numeroa, vaikka pankki ei maksun muista tiedoista välitäkään. Jos laskussasi oli viitteeksi käytettävä 2077 ja näppäilit vahingossa 2707, on 90% mahdollisuus, että numero on väärä, eikä maksua hyväksytä, ja 10% mahdollisuus, että numero on hyväksyttävä ja maksu onnistuu. Maksun saaja ihmettelee sitten, kun tiliote ei pidä kutiaan ja ehkä huomaa, että olet käyttänyt väärää viitettä tai sitten merkitsee sen oikean 2707-viitteellisen laskun maksetuksi ja lähettää sinulle muistutuksen. Tällaisen lyhyellä viitteellä varustetun laskun voi ikävä kyllä maksaa myös ilman viitenumeroa; tällöin pankki sakottaa yritystä viitenumerottomasta laskusta (vaikka syy olikin asiakkaan).

Kommentit (0)

Vastauksesi